Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Garsiausiu Lietuvos pedofilu vadinamas Ervydas Čekanavičius rengiasi į laisvę

Paaiškėjo, kada baigiasi garsiausio Lietuvos pedofilo titulą už grotų praradusio Ervydo Čekanavičiaus įkalinimas. Jis turėtų grįžti į savo namus Vilijampolėje – viename Vytenio gatvės penkiaaukštyje jau šį rudenį – lapkričio 18-ąją, pasakoja „Kauno diena“. Priežastis paprasta: bausmė – beveik atlikta.
Ervydas Čekanavičius
Ervydas Čekanavičius teisme 2012 m. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Paaiškėjo, kada garsiausiam Lietuvos pedofilui bus atverti vartai į laisvę. Ir panašu, kad tam jau rengiamasi: šiandien minėtame daugiabutyje apsilankęs portalo kauno.diena.lt fotografas įamžino atidarytą E. Čekanavičiaus buto penktajame aukšte virtuvės langą.

LAT bausmės terminą mažino

Primenama, kad Kauno apygardos teismas už seksualinį nusikaltimą prieš mažametį, apsvaigintą narkotikais, 2011-aisiais buvo skyręs E.Čekanavičiui septyniolikos metų įkalinimą.

Tačiau Apeliacinis teismas sumažino šią bausmę iki penkiolikos metų, o Aukščiausiasis Teismas šį sprendimą patvirtino. Todėl įskaičius į tuos penkiolika metų, kuriems E. Čekanavičius pasiųstas už grotų, ir jo suėmimą, trukusį beveik pusantrų metų, iki Kauno apygardos teismo nuosprendžio, jis ir turėtų pasirodyti laisvėje jau šių metų lapkritį.

Suprasti akimirksniu

  • Dėl su pedofilija susijusių nusikaltimą E.Čekanavičius buvo teisiamas ir bausmę atlieka nebe pirmą kartą.
  • 2008-ųjų gruodį kaunietis buvo paleistas iš tuometinių Vilniaus 2-ųjų pataisos namų. Čia jis kalėjo už nepilnamečio tvirkinimą.
  • Dar 2003-iaisiais Kauno miesto apylinkės teismas E.Čekanavičių buvo nuteisęs 7 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausme už santykiavimą su nepilnamečiu bei jo tvirkinimą. Bausmės terminas, pritaikius Amnestijos įstatymą, buvo sumažintas šeštadaliu.

„Kauno dienos“ žiniomis, dėl garbaus amžiaus ir sveikatos būklės nuteistasis E.Čekanavičius pastaruoju metu buvo laikomas ne Alytaus kalėjime, kuriame buvo dar šių metų pradžioje, o Pravieniškių 2-ajame kalėjime, kuriame įsikūrusi ir šalies įkalinimo įstaigų ligoninė.

Auka rasta lauke ant suoliuko

15min primena, kad kalėti 15 metų E.Čekanavičius nuteistas už tai, kad 2009 metų vasarą įsigijęs narkotinių ir psichotropinių medžiagų apsvaigino jomis mažametį berniuką ir seksualiai jį prievartavo. Berniukas po nakties E.Čekanavičiaus bute rastas lauke ant suoliuko sunkiai besiorientuojantis aplinkoje.

Nustatyta, kad E.Čekanavičius davė nepilnamečiui psichotropinių medžiagų ne siekdamas jas platinti, o norėdamas palaužti berniuko pasipriešinimą seksualiniam prievartavimui.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Ervydas Čekanavičius
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Ervydas Čekanavičius

Nuteistasis anuomet neigė seksualiai prievartavęs berniuką, Aukščiausiajame Teisme skaitė 101 lapo skundą ir tikino, kad bylą tyrę pareigūnai ir ją nagrinėję teisėjai padarė daugybę pažeidimų.

Žinomas teisėsaugai jau nuo 1971 m., kai jis pirmą kartą stojo dėl to prieš teismą.

Kauno.diena.lt primenama, kad dėl seksualinio potraukio nepilnamečiams berniukams E.Čekanavičius buvo žinomas teisėsaugai jau nuo 1971 m., kai jis pirmą kartą stojo už tai prieš teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas