Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gelbėtojų kronikos: iš namo išnešti 4 vyrai, iš fontano ištrauktas barsukas

Savaitgalį gaisruose neišvengta aukų – vienas žmogus žuvo, konstatuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD). Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 88 gaisrų ir atliko 90 gelbėjimo darbų. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, trys buvo traumuoti.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / PAGD archyvo nuotr.

Gelbėtojų kronikoje buvo ir žūčių, ir išsaugotų gyvybių.

Šeštadienį 09.20 val. Biržų rajone, Papilio kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Apmalšinus liepsnas, gaisravietėje rastas apdegusio žmogaus kūnas. Gaisro metu išdegė du kambariai, prieangis, sudegė stogas, apdegė namų apyvokos daiktai.

07.40 val. Vilniuje, Kirtimų gatvėje, atvira liepsna degė vilkiko „Iveco“ priekaba su viduje esančiais drabužiais. Gesindamas gaisrą apdegė vairuotojas, jam medikai pagalbą suteikė vietoje. Gaisro metu sudegė priekabos tentas, apdegė drabužiai.

16.28 val. gaisras kilo Vilniuje, Ukmergės gatvėje, apleistame dviejų aukštų mediniame name. Atvykus ugniagesiams, antrajame namo aukšte tvyrojo daug dūmų. Viename kambaryje degė sukrautos šiukšlės. Iš pastato buvo išnešti keturi sąmoningi vyrai, jie perduoti medikams. Du vyrus medikai išvežė į ligoninę.

Penktadienį, 02.58 val., Raseinių rajone, Stenionių kaime, atvira liepsna degė sandėlis. Gaisro metu sudegė medinio pastato stogas, viduje buvę du šaldikliai, apyvokos daiktai. Aprūko ir vandeniu buvo sulieta apie 2 t grūdų, termiškai paveiktas elektros generatorius. Nukentėjo ir už 14 m esantis gyvenamasis namas – nuo karščio sutrūko dviejų langų stiklo paketai.

16.36 val. gaisras kilo Vilniaus rajone, Kyviškių kaime, karkasiniame angare. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė tentu dengtas angaras ir viduje stovėjęs vilkikas „Renault“. Gaisro metu išdegė vilkiko kabina, apsilydė apie 8 kv. m tento.

Kauno rajone, Papiškių kaime, Nemune pastebėtas skenduolis.

Šeštadienį, 11.00 val., Šiaulių rajone, Pakapės kaime, atvira liepsna degė medinis pastatas. Gaisro metu sudegė apie 80 kv. m stogo, apie 80 kv. m medinės perdangos, viduje buvę šiaudai ir namų apyvokos daiktai.

Apie 23 val. Kretingoje, Geležinkelio gatvėje, atvira liepsna degė gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu aplink kaminą sudegė ir buvo nuardyta apie 12 kv. m konstrukcijų. Autonominiai dūmų detektoriai šiame name buvo įrengti.

Šeštadienį, 10.36 val., pranešta, kad Kauno rajone, Papiškių kaime, Nemune pastebėtas skenduolis. Atvykę ugniagesiai ištraukė vyro kūną.

13.43 val. buvo pranešta, kad Palangoje, Vytauto gatvėje, Gintaro muziejaus parke į fontaną įkrito barsukas. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai gyvūną užklojo antklode ir iškėlė iš fontano. Gyvūnas nesužeistas, jis buvo paleistas į mišką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai