Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ginčas su dukra dėl mokyklos moteriai baigėsi už grotų: teismas skyrė 20 parų arešto

Vasario 27 d. Kauno apygardos teismas atmetė Editos L. apeliacinį skundą, kuriuo ji prašė ją išteisinti. Pirmosios instancijos teismas buvo skyręs moteriai 20 parų arešto, nes ši smurtavo prieš savo nepilnametę dukrą – tampė už plaukų, sudavė kumščių.
Pravieniškių pataisos namai – atviroji kolonija
Pravieniškių pataisos namai – atviroji kolonija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagal bylos medžiagą, Edita L., būdama apsvaigusi nuo alkoholio, 2018 m. rugpjūčio mėnesį namuose, kilus žodiniam konfliktui dėl mokyklos, savo šeimos narei – nepilnametei dukrai, patampė už plaukų ir 2 kartus sudavė jai į rankas, kuriomis ši dengėsi veidą. Tuo šiais veiksmais nuteistoji sukėlė fizinį skausmą ir dėl poodinės kraujosruvos dešinės alkūnės srityje nežymiai sutrikdė paauglės sveikatą.

Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmai skyrė du kartus anksčiau teistai Editai L. 30 parų arešto bausmę, kurią sumažino vienu trečdaliu – iki 20 parų arešto. Bausmę paskyrė atlikti areštinėje.

Nuteistoji su tokiu teismo sprendimu nesutiko ir pateikė apeliacinį skundą, prašydama išteisinti. Tačiau Kauno apygardos teismas, kaip apeliacinė instancija, vasario 27 d. skundą atmetė.

Pasak teisėjų kolegijos, surinkta baudžiamosios bylos medžiaga, charakterizuojanti nuteistosios asmenybę, nėra teigiama, o švelnesnės bausmės rūšies bei jos dydžio parinkimui neduoda pagrindo ir ankstesni apeliantės teistumai.

„Nuteistosios elgesys yra gerokai atitolęs nuo visuomenėje priimtinų bendrabūvio taisyklių ir turėtų būti taisomas ribojant jos elgesio laisvę. Be to, jai yra paskirta gerokai švelnesnė bausmė nei arešto bausmės vidurkis – 30 parų, ir ši bausmė sumažinta vienu trečdaliu. Nustatyta galutinė 20-ties parų arešto bausmė. Vien tik nuteistojo interesus ir pageidavimus atitinkančios bausmės paskyrimas akivaizdžiai neatitiktų ne tik bausmės paskirties, bet ir teisingumo principo įgyvendinimo, todėl keisti pirmosios instancijos teismo nuosprendžio apeliacinio skundo argumentais nėra pagrindo“, – rašoma Kauno apygardos teismo nutartyje.

Ši Kauno apygardos teismo nutartis įsiteisėja nuo jos priėmimo dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas