Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:55

Girtą smurtautoją tramdęs policininkas – nuteistas: ar pareigūnai turi bėgti nuo nusikaltėlių?

Pirmoje teismo instancijoje išnagrinėta, atrodytų, paprasta byla, tačiau teismo verdiktas sukėlė didžiulį policijos pareigūnų pasipiktinimą ir net svarstymus, kad prokurorai verčia pareigūnus bijoti tramdyti nusikaltėlius. Teismas nuteisė policininką, kuris laikino sulaikymo patalpose tramdė besipriešinusį girtą įtariamą smurtautoją, per grumtynes susižalojusį.
Kauno areštinėje
Laikino sulaikymo patalpa. Asociatyvinė nuotr. / Kauno apskrities policijos nuotr.

Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmuose išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnas V.Ž. buvo nuteistas dėl jam suteiktų tarnybos įgaliojimų viršijimo ir tyčinio žmogaus sveikatos sutrikdymo.

Pats pareigūnas 15min situacijos plačiau nekomentavo, tačiau apie šį įvykį ir pirmosios instancijos teismo sprendimą sutiko kalbėti apeliacinį skundą pateikęs policininko gynėjas ir pareigūnų profsąjungos atstovas.

Anot jų, V.Ž. buvo priverstas gintis nuo laikino sulaikymo patalpose jį užpuolusio smurtautojo, įgaliojimų neviršijo, o nukentėjusysis susižalojo, kai jėga vedamas į kamerą užkliuvo ir krito.

Vyko į iškvietimą dėl smurto artimoje aplinkoje

Šiuo metu tarnybą jau palikęs Ukmergės rajono PK pareigūnas V.Ž. pirmosios instancijos teisme savo kaltę neigė ir nurodė, kad 2023 m. birželio 11 d., vakare gavo pranešimą, kad Ukmergėje, viename iš Kareivinių gatvės namų vyras smurtauja prieš moterį.

Nuvykę nurodytu adresu pareigūnai rado žmoną ir prieš ją smurtavusį P.G. Nukentėjusioji paaiškino, kad girtas namo grįžęs vyras jai į įvairias kūno vietas sudavė apie 10 smūgių.

Pareigūnams pradėjus bendrauti su namuose tuo metu buvusiu P.G. šis buvo nusiteikęs priešiškai, įžūliai, atsikalbinėjo. Vyras buvo įkalbėtas apsirengti ir pristatytas į Ukmergės rajono PK laikino sulaikymo patalpas.

Komisariate elgėsi konfliktiškai

Smurtu įtariamas P.G. komisariate įžeidinėjo pareigūnus, atsisakė tikrintis girtumo laipsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito