Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Girtas avariją sukėlęs recidyvistas nuteistas 5 kartą, tačiau už grotų neatsidurs

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai vakar paskelbė nuosprendį byloje, kurioje ne kartą jau teistas kaunietis Gražvydas Černiauskas kaltintas dėl transporto priemonės vairavimo būnant neblaiviam, – pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas.
Įvykio vietoje
Girtas vairuotojas/ Asociatyvi nuotr. / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Įrodyta, kad G.Černiauskas 2023 metų gegužės 31 dieną Kaune vairavo krovininį automobilį „Wolkswagen Transport“ būdamas neblaivus.

Asmuo, nesuvaldęs automobilio, trenkėsi į gyvenamojo namo tvorą. Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai jam nustatė sunkų girtumo laipsnį – 2,89 promilės.

Kauno apylinkės teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad asmuo yra 4 kartus teistas ir yra linkęs nesilaikyti visuomenėje priimtinų elgesio normų bei įstatymų reikalavimų ir jog ankstesniais teismo nuosprendžiais paskirtos bausmės jo neauklėjo ir teigiamos įtakos jo elgesiui nedarė.

Birželio 27 dieną Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu G.Černiauskas pripažintas kaltu pagal Baudžiamojo kodekso 281-1 straipsnio 1 dalį (transporto priemonių vairavimas, kai vairuoja neblaivus asmuo).

Jam paskirta 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant vienerių metų ir šešių mėnesių laikotarpiui. Paskirta ir 32 MGL (1600 eurų) dydžio bauda.

G.Černiauskui tai pat uždrausta naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones ketveriems metams bei konfiskuota įvykio metu vairuotos transporto priemonės vertę atitinkanti pinigų suma – 3660 eurai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas