Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas „golfo“ vairuotojas gaudynes žaidė su trijų apskričių policija

Antradienio naktį Panevėžio rajone, netoli Krekenavos sulaikytas neblaivus vairuotojas. Vyras pareigūnams pasidavė tik po ilgų gaudynių.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Paaiškėjo, kad kone valandą trukusios įtemptos gaudynės prasidėjo Šiaulių apskrityje esančiame Baisogalos miestelyje. Ten šį vairuotoją bandė stabdyti policijos pareigūnų ekipažas, tačiau vyras reikalavimui nepakluso ir ėmė sprukti.

Po kiek laiko prie persekiojimo prisijungė ir Kauno apskrities pareigūnai, kadangi bėglys kirto Kėdainių rajono ribą. Galiausiai gaudynės persikėlė į Panevėžio rajoną. Čia prisijungė ir Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos tarnybos pareigūnų ekipažas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Panevėžiečiai link Krekenavos artėjančio bėglio jau laukė ir paruošė jam spąstus – priverstinio stabdymo priemonę, vadinamąjį ežį. Priemonė suveikė – „golfo“ padangos buvo prakiurdytos akimirksniu, tačiau bėglys net ir tuomet nestojo.

Galiausiai gaudynės baigėsi kelyje Krekenava-Žibartoniai. Girtas vairuotojas čia nebesuvaldė savo automobilio ir nulėkė nuo kelio. Netrukus paaiškėjo tokio bėglio elgesio priežastys. Jis neturi teisės vairuoti, o prie automobilio vairo sėdo apsvaigęs. Pažeidėjui nustatytas 1,50 promilės girtumas.

Dėl paklaidos pažeidėjo naudai tokie alkoholio matuoklio parodymai vertinami kaip lengvas girtumas, todėl vyrui pritaikyta ne baudžiamoji, bet administracinė atsakomybė.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Pažeidėjui buvo surašytas protokolas. Tiesa, jam kelionę teko tęsti pėsčiomis, kadangi už nepaklusimą pareigūnų reikalavimui sustoti gresia automobilio konfiskacija.

Policijos pareigūnai vairuotoją paragino iš automobilio susirinkti vertingus daiktus. Vyras ilgai neužtruko – iš salono pasiėmė butelį vyno, į maišą įsidėjo per gaudynes automobilyje buvusią gyvą žąsį ir patraukė pėsčiomis link Krekenavos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai