Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 27 /12:18

Greitkelyje Vilnius–Kaunas vertėsi Pravieniškių kalinių mikroautobusas: nesuvaldė beteisis vairuotojas

Ketvirtadienio rytą nuteistieji iš Pravieniškių kalėjimo teisėtai vyko į darbą. Greitkelyje A1, ties Rumšiškėmis, transporto priemonė vertėsi, dalis keleivių sužeisti. Aiškėja, kad autobusiuko nesuvaldė kalinys, neturėjęs teisės sėsti prie vairo.

Specialiosios tarnybos ant kojų dėl šio įvykio sukeltos ketvirtadienį apie 7.40 val.

„Buvo gautas pranešimas 8 ryte, kad Kaišiadorių rajone, kelyje Vilnius-Kaunas apsivertė mikroautobusas, vairuojamas 1995 metų vyro. Asmuo buvo blaivus, tačiau neturi teisės vairuoti transporto priemonės“, – BNS Kauno policijos atstovė Reda Zarauskienė.

„Patys vyko iš Pravieniškių kalėjimo, kurie turi teisę vykti į darbą“, – sakė atstovė.

Pasak atstovės, mikroautobusą turėjo vairuoti kitas vyras – vienas iš keleivių. Kodėl prie vairo sėdo kitas asmuo, aiškinasi policija.

Avarija įvyko pakeliui į Kauną, kai kalinių autobusiukas, pirminiais duomenimis, greitkelio atkarpoje jau už posūkio į Rumšiškes tiesiog bandė apvažiuoti (aplenkti) sunkvežimį, tačiau nesuvaldė transporto priemonės ir apsivertė.

Kauno apskrities VPK turimais duomenimis, per avariją nesunkiai nukentėjo trys keleiviai (gim. 1987 m., 1981 m. ir 1980 m.), o mikroautobuso nesuvaldęs 1995 metais gimęs nuteistasis rimtesnių traumų išvengė.

Kaip BNS sakė Lietuvos kalėjimų tarnybos Pravieniškių 1-ojo kalėjimo viršininkas Linas Nanartavičius, keturi kaliniai ketvirtadienį vyko į darbą Kaune.

„Mūsų duomenimis, atviro tipo bausmę atliekantys nuteistieji vyko į darbą įmonės transporto priemone“, – sakė L.Nanartavičius.

„Nuteistieji gali savarankiškai vykti savo ar įmonės transportu, taksi, viešuoju transportu į darbą. Išleidžiant nematome, į ką įsėda. Tikriname tą informaciją“, – teigė viršininkas.

Anot jo, jei paaiškėtų, kad nuteistasis vairavo neturėdamas tam teisės, bus taikoma administracinė ar baudžiamoji atsakomybė kaip ir visiems piliečiams.

L.Nanartavičiaus teigimu, du vyrai apžiūrėjus medikams buvo išleisti atgal į pataisos namus, kiti du gydomi ligoninėje. Vienam asmeniui nustatytas lūžis, kitam – sutrenkimas.

Eismo įvykio vietoje buvo kilę laikinų eismo sunkumų kitiems vairuotojams. Tačiau per keletą valandų avarijos padariniai likviduoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas