Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 01 20 /17:24

Greitkelyje prie Kauno – paslydusio vilkiko „žirklės“, eismo sąlygos sekmadienio pavakarę sudėtingos

Sekmadienį eismas Lietuvoje vyksta sudėtingomis sąlygomis. Vairuotojai raginami būti atsargūs, bet klaidų neišvengia.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Karolio V./15min.lt skaitytojo nuotr.

Portalo skaitytojas Karolis V. sekmadienio popietę atsiuntė redakcijai mobiliuoju telefonu darytą nuslydusio sunkvežimio nuotrauką.

Joje užfiksuota, kaip slidžiame užmiesčio kelyje vilkikas su puspriekabe padarė vadinamąsias žirkles (paslydęs vilkikas pasisuko šonu, o puspriekabė toliau judėjo tiesiai).

Karolis patikslino, kad ši avarija įvyko greitkelyje prie Kauno pėsčiųjų tilto. Duomenų apie šio eismo įvykio metu nukentėjusius žmones nėra.

Eismo sąlygos sekmadienio pavakarę, kai daugelio vairuotojų dar laukia ilgos kelionės namo, išlieka sudėtingos.

Daugelyje vietų sninga, pusto.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos sekmadienį paskelbtais duomenimis apie kelių būklę ir eismą 13.00 val., vairavimo sąlygas vietomis sunkino snygis. Būkite atidūs!

Reikėtų rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Popietę vis dar snigo vidurio, pietų ir rytų Lietuvoje. Čia magistralinių ir krašto kelių dangos padengtos sniegu, vietomis prisnigę iki 4 cm, kai kur provėžotos. Vykstančiųjų šiais keliais prašytume atsižvelgti į tai, kad keliai padengti sniegu, o juos nuvalius, sningant vėl padengiami sniegu, todėl reikėtų rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį ir nedaryti staigių manevrų.

Likusioje šalies teritorijoje be kritulių, magistralinių kelių dangos sausos, krašto – sausos, vietomis provėžotos.

Rajoninių kelių dangos padengtos puraus arba prispausto sniego sluoksniu, slidžios.

Magistraliniai ir krašto keliai barstomi ir valomi Marijampolės ir Jonavos apskrityse, Kauno bei Prienų rajonuose, o Švenčionių ir Ignalinos rajonuose valomi ir barstomi tik krašto keliai.

Vandens gylis krašto kelio Nr. 206 Šilutė–Rusnė apsemtame ruože, kurio ilgis 450 metrų (nuo 6,29 iki 6,74 km), yra 55 cm. Eismas draudžiamas, lengvąsias transporto priemones ir gyventojus bei keleivius VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ perkelia specialiomis transporto priemonėmis.

Apie sudėtingas vairavimo sąlygas sekmadienį Lietuvos užmiesčio keliuose praneša ir skaitytojų portalo 15min.lt/ikrauk reporteriai.

Skaitytojas Donatas apie vilkiko avariją Kaune operatyviai sukrovė visą nuotraukų galeriją.

Papildyta 17.00 val. Atnaujintais duomenimis, dėl snygio eismo sąlygos šalyje tapo dar sudėtingesnės. Vairuotojai prašomi būti labai atidūs!

Protarpiais snigo didžiojoje šalies teritorijoje, tik pajūryje be kritulių.

Rytų, pietų ir vidurio Lietuvoje magistralinių ir krašto kelių dangos padengtos puraus sniego sluoksniu, vietomis provėžotos. Vykstančiųjų šiais keliais prašytume atsižvelgti į tai, kad keliai padengti sniegu, o juos nuvalius, sningant vėl padengiami sniegu, todėl reiktų rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį ir nedaryti staigių manevrų.

Vakariniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose magistralinių ir krašto kelių dangos sausos vietomis drėgnos.

Rajoninių kelių dangos padengtos prispausto sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios. Kaip rašo 15min.lt, apie 16 val. per avariją Anykščių rajone žuvo du žmonės.

Magistraliniai keliai barstomi ir valomi Varėnos ir Šalčininkų rajonuose, o tik barstomi Kauno rajone. Krašto keliai valomi ir barstomi Vilniaus apskrityje bei Varėnos, Kėdainių ir Prienų rajonuose. Rajoniniai keliai valomi ir barstomi Kauno, Kėdainių ir Ukmergės rajonuose.

Naktį numatomas snygis. Vairuokite atsakingai!

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį iš sekmadienio į pirmadienį bus debesuota su pragiedruliais. Vietomis, daugiausia pietiniuose rajonuose pasnigs. Vėjas šiaurės 2-7 m/s. Žemiausia temperatūra nuo 14 iki 19 laipsnių šalčio, vietomis iki 21 laipsnio šalčio.

Papildyta 17.24 val. Portalo skaitytoja Irmantė redakciją informavo, kad dėl prastos kelio būklės sekmadienio pavakarę Vilniuje į kalną Liepkalnio gatvėje negalėjo užvažiuoti sunkvežimiai, vilkikai.

Bus papildyta

VIDEO: Skaitytojai praneša apie blogas eismo sąlygas Lietuvos keliuose, Kaune gatvės tapo tikra čiuožykla-449

Karolio V./15min.lt skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje
Karolio V./15min.lt skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas