Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grybautojos iš anksto pasirūpino specialiu leidimu: kai pasiklydo – dokumentas jas išgelbėjo

Pasieniečiai pagelbėjo dviem Vilniaus rajone pasiklydusioms grybautojoms, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / VSAT archyvo nuotr.

Pasieniečiai pagelbėjo miške pasiklydusioms dviem grybautojoms iš Vilniaus. Iš anksto pasirūpinusios VSAT leidimais lankytis pasienio ruože, moterys grybavo Lavoriškių seniūnijos miške.

Pirmadienio popietę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Jurgio Kybarto pasienio užkardos pasieniečiai sulaukė Vilniaus apskrities policijos prašymo surasti dvi Vilniaus rajone pasiklydusias grybautojas.

Pasieniečiai iškart ėmėsi ieškoti bėdon patekusių 53-ejų ir 54-erių vilniečių. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką lankantis pasienio su Baltarusija ruože būtina turėti VSAT leidimą. Pasiklydusios moterys buvo iš anksto pasirūpinusios tokiais leidimais, todėl pasieniečiai turėjo kontaktinius jų duomenis.

Telefonu susisiekę su grybautojomis, VSAT pareigūnai skubiai nuvyko į numanomą jų buvimo vietą.

Telefonu susisiekę su grybautojomis, VSAT pareigūnai skubiai nuvyko į numanomą jų buvimo vietą. Įjungę tarnybinio automobilio garsinį signalą pasieniečiai tikėjosi, kol grybautojos jį išgirs ir anksčiau ar vėliau išeis iš miško. Taip po maždaug 15 minučių trukusios paieškos ir nutiko netoli Kaponiškių kaimo.

Medikų pagalbos moterims neprireikė. Lavoriškių seniūnijos apylinkėse, žinomose dėl gausybės grybų, dėl tankių miškų ir kalvotų vietovių, nesunku prarasti orientaciją ir pasiklysti. Būtent taip nutiko šiuo atveju – į keblią situaciją patekusios grybautojos nusprendė prašyti pagalbos ir jos sulaukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas