Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Henytės“ motina apie jai mestus kaltinimus: „Kodėl mane taip šmeižti?“

Penktadienį Vilniaus apylinkės teisme nusikalstamo pasaulio autoriteto Henriko Daktaro motina Jadvyga turėjo paaiškinti, ar ji nebandė už Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo grotų tupinčiam sūnui perduoti SIM kortelę.
Jadvyga Daktarienė
Jadvyga Daktarienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Be pačios įtariamosios ir jos gynėjo Ramūno Putino į teismo posėdį atvyko ir J.Daktarienės marti Ramutė. Ketvirtadienį Lietuvos aukščiausiajame teisme sunegelavusi R.Daktarienė neatrodė serganti.​

„Čia ne mano mamos laiškas“

Kovo 17 dieną 14.00 val. Lukiškių tardymo izoliatoriuje – kalėjime kalintis Henrikas Daktaras sulaukė, iš pirmo žvilgsnio, eilinio laiško iš motinos Jadvygos.

Tačiau, J.Daktarienės teigimu, jos sūnus iškart suprato, kad tai ne – motinos laiškas.

„Henrikas iškart pasakė, čia ne mano mamos laiškas. Kai tardytoja mane pakvietė, aš galvojau, kad dėl greičio kokio. Tardytoja man sako, jūs siuntėt kortelę. Gi ne mano raštas, ar jūs nesuprantant? Kodėl mane taip šmeižti?“ – Vilniaus apylinkės teisme sakė J.Daktarienė.

Kaip įprasta įkalinimo įstaigose, nuteistajam adresuotą laišką kalėjimo prižiūrėtojai atidžiai patikrino ir voko viduje rado mobiliojo ryšio telefonui skirtą SIM kortelę „Labas 4G+“, kurią perduoti yra draudžiama.

Krata kameroje – be rezultatų

SIM kortelė „Henytės“ nepasiekė, o numanomai laiško siuntėjai pareigūnai surašė administracinės teisės pažeidimo (ATP) protokolą.

Kaltinamoji pasakojo, kad H.Daktaro kameroje buvo atlikta krata, tačiau nei telefono, nei kitų draudžiamų daiktų nebuvo rasta.

77 metų amžiaus J.Daktarienė kaltinimus dėl bandymo perduoti sūnui Henrikui SIM kortelę kategoriškai neigia. Jos pasiteisinimus sustiprina faktas, kad ant laiško užrašytas jos gyvenamosios vietos adresas buvo klaidingas.

„Aš dar neišprotėjus, nepamirštu, ir mano sūnus niekada neprašė jokių kortelių, nei telefono. Jis man į laidinį skambina, nes aš dirbanti, jis mums visada į namus skambina. Nėra jokio tikslo mums tą kortelę perduoti. Tiek metų įkalinimo įstaigoje prabuvęs, jis niekada nė neprašė. Visa laimė, kad kažkas įdėjo kortelę, o ne narkotikų maišelį“, – sakė J.Daktarienė.

Advokatas R.Putinas teigė nesuprantantis, kodėl „Henytės“ motina turi įrodinėti, kad ji nėra nekalta, todėl prašo teismo šią bylą nutraukti. Teismas sprendimą ruošiasi paskelbti birželio 23 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius