Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 16 /13:59

Žinoma Klaipėdos verslininkė Ramunė Alijeva keliaus į teismą: kaltinama 4 šūviais nužudžiusi sutuoktinį

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė, kad teismui perduota baudžiamoji byla dėl pernai namuose nušauto klaipėdiečio. Kaltinimai dėl nužudymo ir neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis pareikšti 44-erių metų nužudytojo sutuoktinei, žinomai Klaipėdos verslininkei Ramunei Alijevai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Praėjusių metų rugpjūčio 31 d. ankstų rytą policijos pareigūnai gavo informacijos, kad Klaipėdoje, I.Kanto gatvėje esančiame bute rastas mirusio vyro kūnas su šautinėmis žaizdomis.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai sulaikė įtariamąją – mirusio vyro sutuoktinę. Įvykio vietoje patikrinus moters blaivumą, jai buvo nustatytas lengvas neblaivumo laipsnis. Įtariamoji buvo uždaryta į areštinę.

Tuo metu jos advokatas žurnalistams teigė, kad įvykio aplinkybės yra kitokios ir moteris – nekalta. Po teismo posėdžio klaipėdietė buvo paleista. Moteriai paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei dokumentų paėmimas.

Šovė keturis kartus

Tyrimo metu gautos ekspertų išvados atskleidė, kad į vyrą buvo šauta keturis kartus iš jo paties legaliai namuose laikyto pistoleto. Turimais duomenimis, kaltinamoji namuose galimai neteisėtai laikė ir dar vieną šaunamąjį ginklą bei penkis šaudmenis.

Moteriai pareikšti kaltinimai dėl nužudymo pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 3 punktą bei dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis pagal 253 straipsnio 1 dalį.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėdoje padegtas BMW
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėdoje padegtas BMW

Ko siekė padegėjai?

Vėliau žinomos verslininkės pavardė atsirado dar keliose kriminalinėse istorijose – buvo padegtas prie namų stovėjęs jos prabangus automobilis. Nuostolius savininkė įvertino 50 tūkst. eurų.

Taip pat buvo pasikėsinta ir į jai priklausančios įmonės turtą: sviestas Molotovo kokteilis.

Po išpuolių I.Kanto gatvėje sureagavo pati moteris savo feisbuke. Savo draugams ji parodė įvykių protokolus bei teigė, kad iš viso ji ir jos šeima patyrė tris išpuolius.

Ji tikino prašiusi apsaugos, bet policija esą jos neskyrė.

Moteris stebėjosi tokiais veiksmais ir nurodė, kad Lietuva tarsi grįžta į 1990-uosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas