Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki komos ir neįgalumo kūdikį Vilniuje purtęs tėvas dar gali būti teisiamas: bylą atnaujino

Atnaujintas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus mažametės sveikatos sutrikdymo.
Kūdikis
Asociatyvi iliustracija / Vida Press nuotr.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro sprendimu atnaujintas ikiteisminis tyrimas dėl galimo sunkaus mažametės sveikatos sutrikdymo. Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras sprendimą atnaujinti ikiteisminį tyrimą priėmė savo iniciatyva patikrinęs Vilniaus apygardos prokuratūros specializuoto skyriaus prokuroro š. m. balandžio 19 d. priimto nutarimo nutraukti ikiteisminį tyrimą teisėtumą ir pagrįstumą, antradienį praneša Generalinė prokuratūra.

Aukštesniajam prokurorui patikrinus nutarimo nutraukti ikiteisminio tyrimo teisėtumą ir pagrįstumą, buvo priimtas sprendimas tyrimą atnaujinti siekiant įvertinti, ar mažametei artimo asmens veiksmuose nėra tiek Baudžiamojo kodekso 137 str., numatančio atsakomybę už sunkaus sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo, numatyto nusikaltimo, tiek kitų nusikaltimų požymių.

Sausio 14 d. į Vilniaus Santaros vaikų ligoninę buvo pristatytas sunkios būklės kūdikis, įtariant supurtyto vaiko sindromą.

Ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo pagal Baudžiamojo kodekso 135 str. 2 d. 1 p. ir 3 p. buvo pradėtas š. m. sausio 14 d., kai į Vilniaus Santaros vaikų ligoninę buvo pristatytas sunkios būklės kūdikis, įtariant supurtyto vaiko sindromą.

Kaip tik praėjusią savaitę 15min pasakojo, jog su neįgalia dukra ant rankų likusi motina ieško teisybės. Prokuratūra priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą tėvo atžvilgiu, nes, nors jis ir purtė kūdikį, taip neva elgėsi norėdamas padėti užspringusiai mažylei. Tačiau kūdikio gyvybę gelbėjusių medikų parodymai privertė šia gynybine versija abejoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai