Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 27 /07 28 00:34

Nelaimė Jūros šventėje: iš atrakciono iškrito berniukas ir jo senelis

Šeštadienį iš atrakciono Klaipėdos Jūros šventėje iškrito du žmonės. Liudininkų teigimu, berniukas ir jo senelis krito ir sunkiai susižalojo, kai suposi karuselėje Kruizinių laivų terminale. Į nelaimės vietą atvyko ne tik medikai, bet ir policijos pareigūnai.
Atrakcionai
Nelaimės vietoje / 15min montažas

Kaip patvirtino ir Klaipėdos apskrities VPK atstovė Andromeda Grauslienė, gauta informacija, kad apie 15 val. 12 min. iš didelio aukščio Priešpilio gatvėje iškrito vyras ir patyrė įvairias traumas.

Policija informacijos tuo metu apie sužeistą vaiką neturėjo.

Tačiau nelaimės vietoje buvę žmonės teigė, kad sužeistas buvo ir vaikas. Jis esą gulėjo su kaklo įtvaru, vėliau išvežtas į ligoninę.

Liudininkai aiškino, kad susižeidė tėvas su sūnumi. Vėliau 15min gavo informacijos, kad sužeistieji iš tiesų susieti giminystės ryšiu, tačiau vyriškis buvo ne tėvas, o senelis.

Šeimos artimieji kreipėsi į visuomenę prašydami bet kokios informacijos iš žmonių, kurie matė įvykį ir galėtų paliudyti. „Nelipkite ant karuselių! Jos nėra saugios ir patikimos!“ – žinią platino nukentėjusio vyro dukra.

Nelaimės vietoje dirbo ir policijos pareigūnų ekipažai.

Kaip teigė liudininkai, žmonės susižeidė iškritę iš „Aštuonkojo“, kuris kelia pramogautojus į didelį aukštį. Po nelaimės žmonės skubėjo patraukti savo vaikus – esą vaizdas buvo tikrai bauginantis.

Pirminiais duomenimis, iš karuselės pirmas iškrito vaikas. Paskui jį ir gelbėti puolęs senelis. Tačiau jį dar sužeidė ir metalinės karuselės konstrukcijos.

Policijos departamentas patvirtino: susižalojo 8-erių berniukas ir 59-erių vyras. Jie esą patyrė įvairius sužeidimus, pradėtas tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

15min.lt skaitytojo nuotr./Jūros šventės atrakcionai
15min.lt skaitytojo nuotr./Jūros šventės atrakcionai

Jūros šventės atrakcionai šiemet susilaukė daug kritikos jau pirmąjį vakarą.

Žmonės piktinosi, kad atrakcionams parinkta netinkama vieta – per vaikų krykštavimą ir garsiai leidžiamą muziką sunku klausytis pagrindinio koncerto Kruizinių laivų terminale. Taip pat jau pirmąją dieną buvo suabejota, ar įrenginiai saugūs.

Portalas „Delfi“ skelbia, jog įvykio vietoje dirbantys pareigūnai eksperimento būdu patikrino karuselių saugumą: į vaiko vietą atsisėdęs pareigūnas liepė įjungti karuseles ir patikrino, kad supantis užraktas atsirakina. Besisupant policininkui atrakinti užrakto nepavyko. Vis dėlto, toliau tikrinant saugumą paaiškėjo, kad užraktai nėra tvarkingi ir kartais neužsisega galutinai, stringa.

Policininkai taip pat patikrino karuselėje dirbančio darbuotojo blaivumą – alkoholio matuoklis parodė nulius.

Dėl galimai netvarkingos karuselės pareigūnai sustabdė jos darbą, neatmetama, jog ji kelia pavojų.

Šeštadienio vakarą ir toliau gausybė žmonių suposi kitose karuselėse Kruizinių laivų terminale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus