Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranietis siekia, kad prokurorai ištirtų Kauno policininkų veiksmus jo atžvilgiu

Apvogtas ir Kauno centro policijos komisariate pagalbos ieškojęs Irano pilietis tvirtina iš pareigūnų sulaukęs ne supratimo, bet pažeminimo, šmeižto ir vulgarių patyčių iš jo religijos.
Policininko amunicija
Policininko amunicija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Kauno diena“ rašo, kad Lietuvos sveikatos mokslų universitete odontologiją studijuojantis Irano pilietis M.M.A. Kauno policininkus kaltina dėl diskriminacijos, sutrikdytos sveikatos, atimtos laisvės, įžeidinėjimų, piktnaudžiavimo tarnyba, šmeižto ir suklastoto vaizdo įrašo.

Iraniečiui atstovaujantys teisininkai kreipėsi į generalinį prokurorą Dainių Valį, kad dėl Kauno pareigūnų veiksmų būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Apie kilusį konfliktą pranešta Lietuvos užsienio reikalų ministerijai ir Varšuvoje esančiai Irano ambasadai.

Tuo metu Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl paties M.M.A. elgesio.

Kovo pabaigoje 25-erių M.M.A su bičiuliu ir jo drauge lietuve lankėsi V.Putvinskio gatvėje esančiame naktiniame klube „MOJO lounge“. Po vidurnakčio besirengdamas išeiti, iranietis pastebėjo, kad neturi drabužinės žetono. Netrukus paaiškėjo, kad iš drabužinės pavogta maždaug 1 tūkst. litų kainavusi jo striukė.

Apie vagystę nukentėjusysis pranešė paskambinęs numeriu 112. Nesulaukęs pagalbos iš atvykusių pareigūnų, M.M.A. nuvažiavo į Kauno miesto Centro policijos komisariatą.

Paryčiui atvykęs į komisariatą jis pasakė, kad nori parašyti pareiškimą dėl vagystės. M.M.A. tikina, kad su juo pareigūnai elgėsi nepagarbiai. M.M.A. teigia, kad kilus konfliktui jam buvo uždėti antrankiai ir jis uždarytas į laikinojo sulaikymo patalpą.

Balandžio pradžioje M.M.A. sulaukė kvietimo atvykti į Centro policijos komisariatą, kur jam buvo pareikšti įtarimai dėl komisariato darbuotojo įžeidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento