Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Alytaus pataisos namų pabėgęs kalinys prasislapstė 4 mėnesius, bet jį išdavė tatuiruotė

Liepos 1 d., Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnų pastangomis į Alytaus pataisos namus sugrąžintas kovo mėn. iš darbo vietos pasprukęs nuteistasis R.L.
Ieškomas nuteistasis
Ieškomas nuteistasis / KD nuotr.

Ieškomas asmuo bendros operacijos su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais trečiadienį buvo sulaikytas kelyje Vilnius–Kaunas, praneša Kalėjimų departamentas.

Policijos pareigūnams sustabdžius Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnų nurodytą automobilį, jame esantis bėglys neturėjo jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų ir policijos pareigūnams prisistatė svetimu vardu ir pavarde.

Bet pareigūnų pergudrauti jam nepavyko. Nuteistąjį išdavė jo pasidaryta tatuiruotė. R.L. buvo sulaikytas ir sugrąžintas į Alytaus pataisos namus.

Dėl šio įvykio Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – BK) 241 str. („Kalinio pabėgimas“). Nuteistajam papildomai gresia laisvės atėmimas iki 3 metų.

29 m. vyras Alytaus pataisos namuose atlieka laisvės atėmimo bausmę už nusikalstamas veikas, numatytas BK 178 str. („Vagystė“), 180 str., („Plėšimas“) ir 138 str. („Nesunkus sveikatos sutrikdymas“). Vyras bausmę būtų atlikęs 2021 m.

Prieš metus jam suteikta teisė išvykti į darbą be sargybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas