Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 20 /20:52

Negrįžęs nuteistasis sučiuptas Lenkijoje su vogtu automobiliu

Kalėjimų departamentas informuoja, kad iš Alytaus pataisos namų atvirosios kolonijos kovo 19 dieną į Druskininkų ligoninę išleistas nuteistasis Gediminas Akelis, gimęs 1991 metais, negrįžo nustatytu laiku į bausmės atlikimo vietą.
Alytaus pataisos namai
Alytaus pataisos namai / Alytausgidas.lt nuotr.

Maždaug parą išbuvęs laisvėje, šeštadienį G.Akelis buvo sulaikytas už Lietuvos Respublikos sienos – Augustavo mieste Lenkijos policijos pareigūnų, vairuojantis Lietuvoje vogtą automobilį. Nustatinėjama, ar bėglys pavogė automobilį, kad paspruktų nuo teisėsaugos. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Beje, 1991 metais gimusiam G.Akeliui, pagal paskutinį teismo nuosprendį, nuo 2020 m. gruodžio trejus metus uždrausta vairuoti transporto priemones. Nuteistasis į laisvę turėjo išeiti po dviejų mėnesių – 2021 m. gegužės 18 dieną.

Tikėtina, kad dėl pabėgimo iš įkalinimo įstaigos vyrui už grotų teks praleisti ilgiau.

Kalėjimų departamento nuotr./Gediminas Akelis
Kalėjimų departamento nuotr./Gediminas Akelis

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus bausmę atvirosiose kolonijose atliekantys žmonės turi teisę savarankiškai vykti gydytis, apsipirkti ar ieškotis darbo.

Jie turi tam gauti įstaigos administracijos leidimą ir grįžti į pataisos namus nustatytu laiku. Tačiau nuolat daugėja nuteistųjų piktnaudžiavimo atvejų, kai jie išėję iš atvirosios kolonijos laiku negrįžta.

Kalėjimų departamentas dėl nuteistųjų pasišalinimo rizikų yra kreipęsis, kad būtų pakeisti teisės aktai, bei pateikė konkrečius pasiūlymus, kaip mažinti rizikas atvirosiose kolonijose, motyvuoti nuteistuosius laikytis įstaigos vidaus taisyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas