Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 01 /14:25

Iš žinomo verslininko Rolando Skopo buto Vilniuje pavogta turto už 200 tūkstančių litų

Vilniaus policija ieško nusikaltėlių, apvogusių prieštaringai vertinamo Rolando Skopo butą. Nuostolį šeimininkai įvertino 201 tūkstančiu litų.
pinigai
pinigai / BFL/A.Kubaičio nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, sekmadienį (laikas nustatinėjamas) Vilniuje, Suvalkų g., iš Rolando Skopo (gim. 1966 m.) buto, išlaužus duris, pavogti du nešiojami kompiuteriai, raktai, asmeniniai daiktai, 12 tūkst. 800 JAV dolerių ir 160 tūkst. litų.

Nuostolis – 201 tūkst. 520 litų.

Įvykis tiriamas.

Praėjusį rugsėjį 15min.lt rašė apie R.Skopą, nes vėtytas ir mėtytas buvęs klestintis Kauno verslininkas kartu su žmona Vilniuje teisiamas dėl sukčiavimo stambiu mastu.

Bylos duomenimis, padaryta žala siekia 532 000 litų.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Skopai, Skopų byla
Skopų byla teisme

Šiuo metu bedarbis R.Skopas viešoje erdvėje figūruodavo kaip žinomas, klestintis, tačiau prieštaringos reputacijos verslininkas, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo pradžios laikotarpiu buvęs vienas stambiausių šalies prekybininkų kailiais.

Anot žiniasklaidos, 1998–2001 metais R.Skopas buvo siejamas su tuo metu ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje veikusios Daškinių gaujos lyderiu Remigijumi Daškevičiumi. Kaip žinoma, tuometis Lietuvos bokso federacijos prezidentas, pravarde Daškė, buvo nušautas 2001 m. Vilniaus senamiestyje, kai išėjo iš picerijos „St. Valentino“.

Tuo tarpu 2002 m. pasikėsinimas buvo surengtas ir į R.Skopą, kuris tuo metu vadovavo statybų ir viešbučių verslą vykdžiusiai bendrovei „Saros užeiga“.

Palangoje į R.Skopo vairuojamą automobilį BMW X5 „Saros užeigos“ teritorijoje buvo paleisti 12 šūvių. Tačiau verslininko ranką kliudė tik viena kulka. Po įvykio R.Skopas net nerašė pareiškimo policijai, pasikėsinimo užsakovai bei aplinkybės neištirtos iki šiol.

R.Skopą ir buvusią jo žmoną Ramunę Valeriją Skopienę (gim. 1965 m.) į teisiamųjų suolą atvedė maždaug 2007-ųjų metų įvykiai. Bylos nagrinėjimas dar nebaigtas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito