Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Eišiškių į Tauragės rajoną senu prabangiu BMW atvykusį vaikiną pareigūnai išlydėjo pėsčią

Tauragės rajone pasieniečiai, patikrinę Šalčininkų rajono gyventojo vairuojamą automobilį, aptiko 2 000 kontrabandinių pakelių cigarečių. Transporto priemonė sulaikyta kartu su kitais bylos įkalčiais, o įtariamasis apklaustas ir paleistas, pranešė VSAT.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Baltarusiškų rūkalų „verslas“ eišiškietį atviliojo į Tauragės rajoną.

Už šio daugiau kaip 8 tūkst. eurų vertės krovinio gabenimą šalčininkiečio laukia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Antradienį Lauksargių kaime, Tauragės rajone, VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai patikrino į automobilių stovėjimo aikštelę atvažiavusį Lietuvoje registruotą visureigį BMW X5. Prie automobilio vairo sėdėjo 26-erių vyras iš Eišiškių.

Apžiūrėdami automobilį, jo salone ir bagažinėje pasieniečiai aptiko 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių kontrabandinių rūkalų vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – per 8 000 eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Eišiškietis po apklausos buvo paleistas skyrus jam kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito