Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš teismų liūno neišbrendantis Ernestas Butrimas pėsčias jau nebevaikšto

Klaipėdos apylinkės teisme pirmadienį toliau nagrinėta Kristinos Brazauskienės sūnaus Ernesto Butrimo baudžiamoji byla, kurioje jis kaltinamas bandymu papirkti patrulį.
Ernestas Butrimas
Ernestas Butrimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į teismą buvo iškviesti kiti birželio 30-osios įvykių Kuršių nerijos Alksnynės kelio poste dalyviai: kasininkė Inga Gedgaudienė bei specialiai į vietą iš Nidos iškviestas patrulis Arūnas Navickas. 

Patrulis prisiminė, kad E.Butrimas ilgai nepūtė į alkotesterį ir tik po pusantros valandos pats pasiprašė patikrinamas. Aparatas parodė, jog vyras buvo neblaivus. 

A.Navickas tikino matęs prie kompiuterio padėtą maišelį su vaistais ir pinigais. Tačiau, iš kur jie ten atsirado – negalėjo pasakyt. 

Teismui šių liudininkų parodymų nepakako, todėl bus iškviestas ir įvykyje dalyvavęs kriminalistas iš Nidos. 

Pats E.Butrimas tikino, jog parodymus duos tuomet, kai bus išklausyti visi liudininkai. „Tada viskas ir paaiškės, kaip buvo iš tiesų“, – teigė jis. Taip pat kaltinamasis pageidauja, kad prie šios baudžiamosios bylos būtų prijungta ir kita – administracinė.

E.Butrimui Klaipėdos apylinkės teismas spalio 16 d. jau skyrė 4,6 tūkst. Lt baudą už tai, kad vairavo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Į nemalonumus Ernestas Butrimas įsivėlė birželio 30-osios naktį Kuršių nerijos Alksnynės kelio poste. Prabangaus automobilio „Porche Cayenne“ vairuotojas atkreipė pareigūnų dėmesį, kai norėdamas paspartinti eilę, ėmė mirksėti žibintais ir signalizuoti.

Tą naktį poste budėjusiam Neringos komisariato policijos pareigūnui Arūnui Pielikiui E.Butrimas išsyk sukėlė įtarimų. Pareigūnas jau norėjo patikrinti E.Butrimo neblaivumą, bet šis ėmė siūlyti 600 Lt kyšį. Susuktus pinigus jis bandė įkišti pareigūnui į kišenę. A.Pielikis teisme pasakojo, kad vairuotojas siūlė kitą dieną atvežti dar daugiau pinigų.

Pareigūnui nepasidavus įkalbinėjimams, E.Butrimas suabejojo pakištu alkotesteriu ir kategoriškai atsisakė pasitikrinti. Po kelių valandų iš Nidos atvykę pareigūnai jam nustatė 1,46 promilės girtumą.

K.Brazauskienės sūnui Klaipėdos miesto apylinkės teisme buvo iškeltos dvi bylos – baudžiamoji už bandymą papirkti pareigūną ir administracinė už vairavimą išgėrus ir be vairuotojo pažymėjimo, kurį buvo praradęs anksčiau.

E.Butrimas jau ne kartą buvo patekęs į pareigūnų akiratį už Kelių eismo taisyklių nepaisymą. Iš jo jau buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas. Teisę vairuoti jis atgavo vos prieš kelias savaites.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Ernestas Butrimas Klaipėdos miesto apylinkės teisme
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Ernestas Butrimas Klaipėdos miesto apylinkės teisme

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento