Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įtariamųjų dėl riaušių prie Seimo ratas prasiplėtė iki 38, S.Jovaiša – nukentėjusysis

Įtarimai dėl rugpjūčio 10 dieną prie Seimo vykusių riaušių ketvirtadienį buvo pareikšti dar penkiems žmonėms ir bendras įtariamųjų skaičius jau pasiekė 38, pranešė Vilniaus apygardos prokuratūra. Taip pat prasiplėtė ir nukentėjusiųjų ratas, tarp jų – ir Seimo narys Sergejus Jovaiša.
Riaušės prie Seimo
Riaušės prie Seimo / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasak prokuratūros, visiems 38 įtariamiesiems yra skirtos su suėmimu nesusijusios kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir asmens dokumento paėmimas.

Taip pat pranešama, kad nukentėjusiuoju buvo pripažintas ir parlamentaras Sergejus Jovaiša, kuriam protestuotojai neleido išvykti iš Seimo, aptaškė jo automobilį dažais.

Bendras nukentėjusiųjų skaičius jau pasiekė 23.

„Intensyviai vykstančiame ikiteisminiame tyrime analizuojami turimi vaizdo įrašai, yra paskirtos užduotys specialistams, atliekami kiti suplanuoti procesiniai veiksmai. Tyrimo metu aiškinamasi įvykių aplinkybes, vertinami visų nusikalstamoje veikloje dalyvavusių asmenų veiksmai, siekiant atsakyti į visuomenei kylančius klausimus“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Apie 5 tūkst. žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, sprogmenys, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Rugpjūčio 12 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėjo prokurorų prašymus suimti 26 įtariamuosius dėl riaušių prie Seimo Vilniuje sukėlimo, leido suimti devynis iš jų.

Penki įtariamieji tuomet suimti mėnesiui, du – po 14 parų ir dar du – po dešimt parų.

Visgi, nė vienas jų suėmime neišbuvo anksčiau nustatyto termino – keturis nutarimus dėl suėmimo panaikino Vilniaus apygardos teismas, dar penkis – prokuratūra, nusprendusi, kad baudžiamojo proceso tikslus galima pasiekti ir švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis.

Prieš dvi savaites teisėsauga sulaikė dar penkis asmenis, vieną iš jų leista suimti iki rugsėjo 7-osios, likusiems keturiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Policija ir prokuratūra atlieka didelės apimties tyrimą dėl kilusių riaušių, nagrinėja visuomenės jiems siųstą vaizdo medžiagą.

Taip pat vykdomas tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir neteisėto informacijos rinkimo.

Pastarasis tyrimas pradėtas reaguojant į socialiniuose tinkluose pasirodžiusius siūlymus už atlygį atskleisti riaušes malšinusių pareigūnų asmens duomenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas