Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Itin sparčiai ištirtos žmogžudysčių bylos: prieš teismą stos ir krekenaviškė, ir du ignaliniečiai

Dviejų nužudymų bylos baigtos tirti per itin trumpą laikotarpį. 44 metų krekenaviškė įtariama pasmaugusi kartu gyvenusį buvusį sutuoktinį, o 26 ir 34 metų Ignalinos gyventojai bus kaltinami nužudę kartu su jais girtavusį iš matymo pažįstamą vyriškį.
Įvykio vietoje
Asociatyvinė iliustracija: policija, greitoji / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

Panevėžio apygardos prokuratūra perdavė teismui nagrinėti dvi tyčinių žmogžudysčių bylas. Į teisiamųjų suolą Panevėžio apygardos teisme netrukus sės du ignaliniečiai, kaltinami mirtinai uždaužę sugėrovą, ir Panevėžio rajono gyventoja, kuriai pateikti kaltinimai pasmaugus miegantį buvusį sutuoktinį. Ikiteisminiai tyrimai šiose bylose buvo baigti per itin trumpą laiką – šiek tiek daugiau, nei per du mėnesius.

Krekenavos seniūnijos (Panevėžio r.) gyventoja, 44 metų I.I. policijos pareigūnų buvo sulaikyta šių metų gegužės 2-osios vakarą. Moteris pati iškvietė greitosios pagalbos medikus ir policiją teigdama, kad pasmaugė kartu gyvenantį buvusį sutuoktinį, 43 metų S.I. Pareigūnai iš tiesų poros name rado nebegyvą vyriškį.

Ekspertai vėliau nustatė, kad jis buvo pasmaugtas. Įtariamoji teigė, kad miegantį vyriškį pasmaugti diržu sumanė neapsikentusi jo smurto ir priekaištų.

Ignalinos gyventojai, 26 metų R.C. ir  34 metų V.D.  kaltinami gegužės 17 dieną nužudę kartu su jais girtavusį iš matymo pažįstamą vyriškį. Manoma, kad kilus konfliktui, pastarasis buvo žiauriai sumuštas, o vėliau leisgyvis ištemptas iš buto ir paliktas prie namo. Kaimynams iškvietus greitąją, sumuštasis buvo išvežtas iš ligoninę, tačiau dėl sunkių traumų neišgyveno.

Nužudymo Ignalinoje ikiteisminį tyrimą atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato, o Krekenavos seniūnijos gyventojo žmogžudystės – Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai. Jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Valdemara Chodorcevičienė.

LR Baudžiamojo proceso kodeksas numato, kad sunkių nusikaltimų, tokių kaip nužudymas, ikiteisminis tyrimas gali trukti iki 9 mėnesių. O pastarosios nužudymų bylos į teismą buvo perduotos po mažiau nei 3 mėnesius trukusių ikiteisminių tyrimų.

Prokurorės V.Chodorcevičienės teigimu, itin greitai baigti minėtus tyrimus pavyko ne  tik dėl profesionaliai dirbusių Utenos ir Panevėžio policijos tyrėjų, bet ir dėl greitai atliktų teismo medicinos ekspertizių. Be to, nebuvo tikslinga skirti sudėtingų, ilgai užtrunkančių ekspertizių, pažymima Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Rasos Stundžienės penktadienį paviešintame pranešime.

Planuojama, kad jau rugpjūčio mėnesį Panevėžio apygardos teisme abi šios baudžiamosios bylos bus pradėtos nagrinėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas