Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Jaguar“ vairuotojo apiplėšimas greitkelyje: 4-as įtariamasis pasidavė, bet teismo tuo nepapirko

Didelio atgarsio sulaukusioje byloje griežčiausia kardomoji priemonė paskirta dar vienam įtariamajam.
Antrankiai
Antrankiai / 123rf.com

Kauno apylinkės teismas patenkino prokuroro prašymą ir maksimaliam trijų mėnesių terminui paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą Ž. J., įtariamam, kartu su kitais asmenimis, įvykdžius plėšimą, panaudojant šaunamąjį ginklą.

Iš byloje esančių duomenų: paties įtariamojo ir kitų proceso dalyvių parodymų, objektų apžiūros protokolų ir kitos ikiteisminio tyrimo medžiagos, manytina, jog įtarimas dėl sunkaus nusikaltimo padarymo, Ž. J., pareikštas pagrįstai. Kardomoji priemonė paskirta nustačius du jos skyrimo pagrindus, pažymima teismo pranešime.

Vyro atvykimą į policiją, paskelbus jo paiešką, teismas įvertino ne kaip geranorišką siekį padėti tyrimui, o kaip jo suvokimą, kad sulaikymo jis neišvengs.

Teismas nutartyje pažymėjo, jog įtariamojo Lietuvos Respublikoje nesaisto jokie tamprūs darbiniai, šeiminiai, socialiniai ryšiai, o Ž. J. atvykimas į policijos įstaigą, paskelbus jo paiešką, vertintinas ne kaip geranoriškas siekis padėti tyrimui, o kaip suvokimas, kad ši pasekmė – jo sulaikymas, anksčiau ar vėliau jam yra neišvengiama.

Todėl teismas konstatavo, jog, būdamas laisvėje ir suvokdamas gresiančios atsakomybės bei realios laisvės atėmimo bausmės neišvengiamumą, įtariamasis Ž. J. bėgs (slėpsis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Teismas šią kardomąją priemonę paskyrė nustatęs ir tai, kad būdamas laisvėje Ž. J. gali ir toliau gali daryti naujus, įstatyme numatytus, nusikaltimus, kadangi jo vaidmuo darant inkriminuojamą nusikaltimą buvo aktyvus, kurio metu Ž. J. panaudojo neteisėtai laikomą šaunamąjį ginklą. Be to Ž. J. praeityje buvo teistas, todėl byloje esančių duomenų pagrindu pagrįstai manytina, kad įtariamojo galimai padarytas nusikaltimas yra neatsitiktinis elgesys.

„Jaguar“ vairuotojo užpuolimas greitkelyje vertinamas kaip barbariškas santykių dėl skolų aiškinimasis.

15min primena, kad „Jaguar“ vairuotojo užpuolimas greitkelyje vertinamas kaip barbariškas santykių dėl skolų aiškinimasis. Maža to, šio užpuolimo istorija siejama su plaučių ventiliavimo aparatų pirkimo byla: FNTT Vilniaus savivaldybėje surinko dokumentus, iškrėtė įmonę „Andrikus“. Pastarosios įmonės vadovas Andrius Mickus yra vienos žinomos dainininkės draugas, esą susijęs ir su garsiuoju „Jaguar“ vairuotojo užpuolimu greitkelyje.

Įtariamajam Ž. J. kardomoji priemonė – suėmimas – paskirta trijų mėnesių terminui, kadangi švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis negalima pasiekti Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso numatytų tikslų, užtikrinti įtariamojo dalyvavimo procese, netrukdomą ikiteisminį tyrimą, bylos nagrinėjimą bei nuosprendžio įvykdymą ir užkirsti kelią naujoms nusikalstamoms veikoms daryti.

Šią nutartį suimtasis ir jo gynėjas per 20 dienų gali apskųsti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas