Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 12

Jaunuolis Kauno viduryje įkūrė legalų kioską, tačiau paaiškėjo, kad pardavinėjo ne visai legalius dalykus

Spalio 12 dieną Kauno apylinkės teisme pradėta nagrinėti byla, kurioje iš pluoštinių kanapių gaminamais CBD produktais viduryje miesto prekiavusio „Lama Kush“ kiosko vadovas Martynas Simanynas teisiamas dėl prekybos narkotikais. Atsitiktinio policijos patikrinimo metu paaiškėjo, kad jo parduodamose prekėse psichoaktyvios medžiagos kiekis leistinas normas viršija dvigubai.
Susmulkintų pluoštinių kanapių žiedai ir kaltinamasis Martynas Simanynas
Martynas Simanynas teisme / 15min nuotr.

2002 metais gimęs kaunietis M.Simanynas šioje byloje kaltinamas tuo, kad nuo 2021 metų rugpjūčio 5 dienos, būdamas MB „Lama Kush“ direktoriumi, turėdamas tikslą parduoti ar kitaip platinti narkotines medžiagas, laikotarpiu nuo 2022 metų rugsėjo 8 dienos, bet ne vėliau kaip iki 2022 metų lapkričio 21 dienos, savo vadovaujamame kioske, veikusiame M.K. Čiurlionio gatvėje Kaune, laikė, platino (prekiavo) augalinės kilmės narkotines medžiagas, kuriose delta-9-tetrahidrokanabinilio – daugiau kaip 0,2 proc.

Taigi narkotinėmis medžiagomis buvo, manoma, prekiaujama ne, kaip įprasta, slapta, o viduryje miesto jau kurį laiką veikusioje parduotuvėje.

Karolinos Stažytės nuotr./Martynas Simanynas teisme
Karolinos Stažytės nuotr./Martynas Simanynas teisme

Nebuvo kalbus

Pasirodęs teisme, kaltinamasis su žurnalistais nebuvo kalbus, tikino, nieko nekomentuosiąs. Šiuo metu jis prekybos minėtame kioske nebevykdo – perėmė valdyti tėvui priklausiusią mašinų detalėmis besiverčiančią įmonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito