Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jogos mokytojos ir vienuolės žūtis avarijoje: girtas vairavęs plungiškis teisiamas kaip žudikas

Nužudymas iš chuliganiškų paskatų – tokie kaltinimai teisme metami plungiškiui Dainiui Abelkiui, kurio, bylos duomenimis, sukeltoje avarijoje praėjusių metų vasarą prie Plungės žuvo dvi moterys. Praeityje jau baustam už tai, kad vairavo išgėręs, ir vairuotojo pažymėjimą praradusiam vyrui dabar gresia įkalinimas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje: kas liko iš S klasės „Mercedes-Benz” automobilio / Laikraščio „Plungė“ archyvo nuotr.

Klaipėdos apygardos teisme pirmadienį vėl nagrinėta dvi gyvybes – vienuolės ir jogos mokytojos – kainavusios avarijos byla.

Apklaustas liudininkas, pareikštas civilinis ieškinys kaltinamajam. Tačiau koks ieškinio dydis – kol kas neatskleidžiama.

Kitas teismo posėdis vyks sausio pabaigoje.

Perkvalifikavo kaltinimus

Tragiškai pasibaigusi avarija įvyko 2020 metų rugpjūčio 1-ąją Plungės rajone, Berenių kaime, kelyje Mažeikiai–Plungė–Tauragė.

1990-aisiais gimusio Dainiaus Abelkio vairuojamas „Mercedes-Benz S320“ viršydamas greitį lenkė automobilį „Toyota Auris“, kuriuo važiavo dvi vilnietės moterys. Po smūgio šis automobilis išlėkė į priešpriešinę juostą ir susidūrė su krovininiu automobiliu „Scania“ (vairuojamu V. K., gimusio 1970 m.).

Eismo įvykio metu žuvo mašiną vairavusi vienuolė Rasa U. (gim. 1970 m.) ir jogos, Zen budizmo mokytoja Myong Hae Sunim (Loreta Kairytė, gim. 1973 m.).

Prasidėjo teisminis procesas. Plungės apylinkės teismo Plungės rūmuose nuskambėjo artimųjų noras bylą perkvalifikuoti į nužudymą iš chuliganiškų paskatų. Iš pradžių vyrui buvo pareikšti kaltinimai vairavus neblaiviam ir pažeidus Kelių eismo taisykles.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Plungės apylinkės teismas
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Plungės apylinkės teismas

Nukentėjusiųjų pusei atstovaujanti advokatė pateikė prašymą kaltinimus pakeisti į nužudymą iš chuliganiškų paskatų.

Lemtingą vakarą automobiliu „Mercedes-Benz“ važiavo penkių vyrų kompanija. Trys po avarijos iš įvykio vietos spruko.

Nurodyta, kad D.Abelkis iš viso pažeidė šešis Kelių eismo taisyklių punktus, elgėsi chuliganiškai. Atsižvelgta ir į jo biografiją. Klaipėdos apygardos teismas tenkino prašymą.

Jei įsiteisėjusiu nuosprendžiu vairuotojas būtų pripažintas kaltu dėl avarijos, o jo veika irgi bus kvalifikuota kaip nužudymas, D.Abelkiui realiai grėstų laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų.

Pradžioje neigė vairavęs

Lemtingą vakarą automobiliu „Mercedes-Benz“ važiavo penkiese. Trys jų iš vietos spruko.

Automobilį vairavusiam D.Abelkiui nustatytas 1,76 promilės girtumas, tačiau jis išsyk neprisipažino vairavęs. Tai paaiškėjo po DNR ekspertizės, kai buvo ištirti mėginiai, surinkti nuo vairo ir sėdynės.

Netrukus paaiškėjo, kad D.Abelkis tik ką nusipirkęs automobilį, tačiau neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Jo biografijoje jau buvo faktų, kai šis baustas už tai, kad vairavo apsvaigęs.

Ekspertai nustatė, kad apsvaigusio vairuotojo valdomas „Mercedesas“, pilnas keleivių, užmiestyje lėkė apie 136 km/val. greičiu.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad ir greitis buvo gerokai viršytas. Šiame kelyje galima važiuoti 90 km/val. greičiu, o jis važiavo 133-139 km/val.

Kartu važiavę vyrai vėliau pareigūnams aiškino prašę vairuotojo lėtinti greitį, tačiau šis neklausė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas