Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jonavoje teisiamas policininkas ir techninės apžiūros centro darbuotojas: už atlygį „padėdavo“ vairuotojams

Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai pareikšti buvusiam Jonavos komisariato policijos pareigūnui Tautvydui Malinauskui bei UAB „Kauno techninės apžiūros centro“ Jonavos filialo darbuotojui Laurynui Palaimai. Kaip skelbta, Jonavoje už kyšį „techniškai tvarkingomis“ tapdavo mašinos be lempučių, oro pagalvių ar net stabdžių. „Kauno techninės apžiūros centro“ vadovai patys padėjo demaskuoti policininko ir TA kontrolieriaus „susitarimus“. Tiesa, teismas Jonavoje kol kas stringa.
Teismas Jonavoje
Teisiamųjų suolas Jonavoje ir vieną kaltinamųjų konsultuojantis advokatas

Ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato vyriausiojo patrulio pareigas ėjęs T.Malinauskas, pasinaudodamas pažintimi su UAB „Kauno techninės apžiūros centro“ Jonavos filialo darbuotoju L.Palaima, galimai tarpininkaudavo tarp interesą atlikti automobilių technines apžiūras turinčių asmenų, gaudamas iš jų už tai neteisėtą atlygį, kurio dalimi pasidalindavo su techninės priežiūros darbuotoju, tokiu būdu jį papirkdavo, kyšio sumos iki 50 eurų, kad šis nevertintų, neužfiksuotų automobilio techninių trūkumų ir leistų transporto priemonei dalyvauti eisme.

Ikiteisminio tyrimo metu 2019 m. liepos 25 d. tuometiniam Jonavos r. PK vyriausiajam patruliui T.Malinauskui, kurio tarnybos stažas buvo 6 metai, pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir UAB „Kauno techninės apžiūros centro“ Jonavos filialo darbuotojo, prilyginamo valstybės tarnautojui, papirkimo.

UAB „Kauno techninės apžiūros centro“ Jonavos filialo darbuotojui L.Palaimai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kyšininkavimo.

Jonavos teismas
Jonavos teismas

„Kauno techninės apžiūros centro“ vadovai patys padėjo demaskuoti policininko ir TA kontrolieriaus „susitarimus“. Kontrolierius sąmoningai buvo paliktas darbe tik iki tol, kol įklius į pareigūnų pasalą.

Teismas Jonavoje
Teismas Jonavoje

Pareigūnas ir UAB „Kauno techninės apžiūros centro“ Jonavos filialo darbuotojas buvo sulaikyti iš karto po nusikalstamos veikos padarymo. T.Malinauskas iš karto nuo tarnybos buvo nušalintas, o netrukus – atleistas. Darbo neteko ir L.Palaima.

Antradienį (vasario 25 d.) Jonavoje turėjęs vykti teismo posėdis, kuriame buvo ketinama apklausti liudytojus, atšauktas.

Advokatas susilaužė koją ir į posėdį atvykti negalėjo.

Atidėti svarstymą paprašė vienas iš kaltinamųjų T.Malinauskas. Priežastis – jo advokatas susilaužė koją ir į posėdį atvykti negalėjo.

Tokiam buvusio pareigūno prašymui neprieštaravo ir kiti proceso dalyviai.

Kitas teismo posėdis numatytas kovo 12 dieną. Jei iki to laiko T.Malinausko advokatas nespės pasveikti, bylą nagrinėjanti teisėja Banga Bartkienė rekomenduoja kaltinamajam susirasti kitą gynėją arba, siekiant nebevilkinti proceso, bus paskirtas valstybės advokatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas