Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonavos meras M.Sinkevičius apskundė teismo nuosprendį, prašo jį visiškai išteisinti

Dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo kaltu pripažintas Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius apskundė teismo nuosprendį ir prašo jį išteisinti.
Mindaugas Sinkevičius
Mindaugas Sinkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai BNS penktadienį patvirtino Kauno apygardos teismo administracijos sekretorė Gitana Gervickaitė.

„Gautas yra M.Sinkevičiaus skundas šiandieną. Jis skundu prašo panaikinti Kauno apygardos teismo 2024 metų gegužės 27 dienos nuosprendį ir priimti jo atžvilgiu išteisinamąjį nuosprendį“, – nurodė ji.

Skundas teikiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

G.Gervickaitė negalėjo pasakyti, kada bus sprendžiama dėl skundo priėmimo.

Tuo metu M.Sinkevičiaus advokato Arūno Petrausko teigimu, skundas teikiamas todėl, kad teismas, gynybos nuomone, neįvertino tam tikrų įrodymų.

„Teismas selektyviai įvertino visus įrodymus. O kai kurių net nevertino ir neprašė, lyg jų byloje nebūtų. Teismas turi visus įvertinti (įrodymus – BNS), o jeigu atmeta, turi pateikti motyvus. O jis jų išvis net nevertino“, – sakė A.Petrauskas.

Kauno apygardos teismas M.Sinkevičių gegužės pabaigoje pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

Politikui skirta 12,5 tūkst. eurų bauda ir draudimas trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

M.Sinkevičius kaltės nepripažino, iš karto po teismo sprendimo sakė svarstantis jį skųsti, taip pat neketinantis trauktis iš mero pareigų.

Jonavos rajono meras anksčiau ėjo ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento pareigas, tačiau pernai gruodį sulaukus teisėsaugos įtarimų, jo įgaliojimai buvo sustabdyti.

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė po teismo sprendimo sakė, kad M.Sinkevičiaus dalyvavimas Seimo rinkimuose socialdemokratų sąraše yra neįmanomas.

M.Sinkevičius narystę LSDP sustabdė pernai lapkritį, jam pateikus įtarimus minėtoje byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas