Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 02 /18:12

Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla: krata pas įtariamą narkotikų platintoją – Biržų policijos nuopelnas

Tikrinant viešoje erdvėje paskelbtą informaciją, kad Biržuose savaitgaliais nesaugu ir žmonės bijo išeiti į gatves, policijos pareigūnai iš įvairių šalies miestų savaitgalį surengė netikėtus reidus.
Biržų rajono policijos komisariatas
Iliustracinė nuotrauka: alkotesteris / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Susiję: Biržų policija rodo, kad dirba

Reiduose dalyvavo Biržų rajono policijos komisariato pareigūnai, kuriems padėti atvyko Lietuvos kelių policijos tarnybos, Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos ir Šiaulių apskrities VPK pareigūnai.

Policijos departamentas praneša, kad reidų metu išaiškinti 4 asmenys, turėję narkotinių medžiagų. Trims asmenims pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Policijos departamentas praneša, kad, turėdami išankstinės informacijos, pareigūnai taip pat atliko kratą pas įtariamą narkotinių medžiagų platintoją, apie kurį informaciją nuo 2013 m. pavasario rinko Biržų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai. Atliekant kratą pas D.R. (gim. 1979 m.), gyvenantį Biržuose, Vėjo gatvėje, rasta augalinės kilmės galimai narkotinių medžiagų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Įtariamajam D.R. teismas skyrė suėmimą 1 mėnesiui.

Priemonių metu tikrintas ir Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) laikymasis Biržų mieste ir rajone. Patikrinus daugiau kaip pusantro šimto automobilių, nustatytas 21 KET pažeidimas. Išaiškinti 2 neblaivūs medžiotojai, iš kurių paimti ginklai, taip pat nustatyti 2 viešosios tvarkos pažeidimai.

Nereikia to sieti su pastaraisiais įvykiais ar mano vizitu. Tyrimas buvo pradėtas seniai, tik su papildomomis pajėgomis jį pavyko realizuoti.

Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla paaiškino, kad, pasitelkus gausesnes pareigūnų pajėgas, visuomet yra galimybė užfiksuoti daugiau įvairių pažeidimų.

„Pavyko nustatyti ir pėsčiųjų pažeidimų, ir neblaivių vairuotojų be techninių transporto priemonių apžiūros dokumentų, kitų smulkesnių kelių eismo taisyklių pažeidimų, į kuriuos nuolat rajone dirbantys kolegos kartais pasižiūri pro pirštus“, – kalbėjo R.Požėla.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad už automobilio vairo sėdę girti medžiotojai su ginklais nedažnai pakliūna į policijos pareigūnų rankas: „Tai tikrai nėra dažnas atvejis.“

R.Požėla akcentavo, kad krata pas įtariamą narkotinių medžiagų platintoją Vėjo gatvėje buvo iš anksto planuota. Tyrimas dėl galimos prekybos narkotikais esą buvo pradėtas seniai – tai Biržų policijos įdirbis.

„Nereikia to sieti su pastaraisiais įvykiais ar mano vizitu. Tyrimas buvo pradėtas seniai, tik su papildomomis pajėgomis jį pavyko realizuoti“, – paaiškino R.Požėla.

Jis patikino, kad policija iš Biržų gyventojų anoniminių skundų ar kitos suklusti verčiančios informacijos negauna.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla

„Senais laikais ten veikė žinomos grupuotės, tačiau dabar tokio rango grupuočių, alternatyvių ar analogiškų joms, nematome. Įvairūs ikiteisminiai tyrimai rajone vyksta, bylų iškelta pakankamai, administracinių bylų irgi pradedama nemažai, todėl tikrai negalima sakyti, kad pareigūnai ten nieko neveikia. Jei atliktume apklausą, visur atsirastų žmonių, kurie sakytų, kad jų miestelyje nesaugu. Yra netgi tvirtinančių, kad Lietuvoje iš esmės klesti nusikalstamumas“, – svarstė R.Požėla.

Portalas 15min.lt primena, kad praėjusį antradienį R.Požėla buvo atvykęs į Biržus, kur susitiko su miesto bendruomene, išklausė gyventojų skundus dėl kriminogeninės situacijos mieste.

Paaiškėjo, kad gyventojai visiškai nepasitiki vietos teisėsaugos institucijomis ir netgi įtaria, kad policininkai veikia išvien su narkotikų platinimu ir prekyba žmonėmis užsiimančiais rajono banditais.

Policijos vadovybės dėmesio Biržai sulaukė po to, kai rugpjūčio 24-osios vidurnaktį Maironio gatvėje iš pravažiuojančio automobilio BMW vyras, įtariama, iš pistoleto „Makarov“, šaudė į du nepilnamečius praeivius.

Prie dviejų moksleivių – penkiolikamečio ir septyniolikamečio – automobiliu privažiavę vyrai pareikalavo jų gultis ant žemės, o niekuo dėtiems praeiviams nepaklusus ėmė šaudyti.

Septyniolikametis buvo nužudytas, jaunesniam paaugliui pavyko pasprukti. Nužudyto vaikino kūną jo motina ankstų sekmadienio rytą rado po Vilniaus g. 40A namo balkonu.

Pasak policijos generalinio komisaro pavaduotojo R.Požėlos, policijos pareigūnai panašius reidus planuoja surengti ir kituose, atokesniuose rajonuose, kur į pagalbą vietinei policijai bus pasitelkiami pareigūnai iš kitų šalies miestų ir rajonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento