Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 28 /2014 09 01

Juodoji Biržų pusė: pareigūnai atskleidė dar vieną šiurpų nusikaltimą

Teismą pasiekė dar viena rezonansinė byla iš Biržų, kuri dėmesio centre atsidūrė po to, kai praėjusį šeštadienį vidury miesto buvo nušautas septyniolikametis paauglys.
Biržų rajono policijos komisariatas
Biržų nusikaltėliai pastaruoju metu išgarsėjo visoje Lietuvoje. / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Buvusio draugo Richardo Komo bute prieš trejus metus pavasarį nuo kulkos gyvybės netekusi jauna moteris Jolita Pelenytė uždavė mįslę pareigūnams – buvo nužudyta ar pakėlė ranką prieš save?

Per trejus metus trukusį tyrimą pareigūnai pagaliau nustatė, kad tuomet 23 metų J.Pelenytė Biržuose ne nusišovė, o buvo nušauta 36 metų jos draugo R.Komo, jau anksčiau teisto už nužudymą. Baudžiamoji byla, kurioje dabar jau 39 metų biržietis R.Komas kaltinamas nužudymu ir ginklo bei šaudmenų neteisėtu laikymu, pasiekė Panevėžio apygardos teismą ir netrukus turėtų būti pradėta nagrinėti.

Įtariama, kad 2010 metų kovo 31 d. vėlų vakarą Biržuose R.Komas, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, dėl asmeninių nesutarimų ir pykčio, tyčia vieną kartą iš neteisėtai laikyto ginklo galėjo šauti į nukentėjusiąją, kuri mirė įvykio vietoje. Pareigūnai bute rado neteisėtai įgytus ir laikytus pistoletą ir keturis šovinius.

Per trejus metus trukusį tyrimą pareigūnai pagaliau nustatė, kad tuomet 23 metų J.Pelenytė Biržuose ne nusišovė, o buvo nušauta 36 metų jos draugo R.Komo.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Aurelijaus Navicko teigimu, šis ikiteisminis tyrimas buvo itin sudėtingas įrodymų rinkimo prasme. Tai, kas įvyko tarp dviejų kadaise artimų žmonių, sunku nustatyti, nes liudininkų nebuvo, o įtariamasis neigė nušovęs atsisveikinti pakviestą jauną moterį, kuri jau buvo susidėjusi kelionei daiktus, nes buvo nutarusi gyventi Vilniuje. Viena dukrą auginusi J.Pelenytė pas R.Komą atėjo pranešti, kad tarp jų viskas baigta, ji grįžta pas savo buvusį mylimąjį, dukros tėvą.

Tam, kad ši baudžiamoji byla pasiektų teismą ir būtų surinkta pakankamai įrodymų kaltinimui nužudymu pagrįsti ir atmesti imituotą savižudybės versiją, prokurorai prašė atlikti įvairias ekspertizes, analizavo teismo medicinos, kriminalistikos ir kitų sričių specialistų tyrimų rezultatus, jų pateiktas nuomones. Šioje byloje įtariamojo parodymai taip pat buvo tikrinti melo detektoriumi – poligrafu.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė kitą žmogų, numato laisvės atėmimo bausmę nuo septynerių iki penkiolikos metų.

R.Komas – Biržuose žinomas veikėjas. Jis sietas su mieste veikusiomis organizuotomis gaujomis, o jaunystėje buvo vienas žinomiausių miesto futbolininkų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento