Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvą sukrėtusioje Jurbarko istorijoje jaunuolis prisipažįsta išprievartavęs ir nesunkiai sutrikdęs paauglės sveikatą

Prokuratūra paskelbė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl gegužės mėnesį įvykdyto paauglės užpuolimo Jurbarke. Įtariamas užpuolikas bus teisiamas dėl pasikėsinimo išžaginti, seksualinio prievartavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.
Policija
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prokuratūra praneša, kad 2001 metais gimęs įtariamasis savo kaltę visiškai pripažįsta.

Ikiteisminio tyrimo metu gautose ekspertų išvadose nurodyta, kad nukentėjusios merginos patirti sužalojimai ir dėl jų kilusios pasekmės jos sveikatai, vadovaujantis teisės aktuose nustatytais kriterijais, kvalifikuotini kaip nesunkūs, todėl įtariamajam papildomai buvo pareikštas įtarimas pagal Baudžiamojo kodekso 138 straipsnio 1 dalį – nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Kiti įtarimai pareikšti dėl dviejų sunkių smurtinių nusikaltimų padarymo. Jis įtariamas pasikėsinimu išžaginti (BK 149 str.) ir seksualinio prievartavimo (BK 150 str.).

Prokuratūra atkreipia dėmesį, kad šių nusikaltimų sudėtys taip pat apima ir nukentėjusiajai padarytą sveikatos sutrikdymą. Šiuos nusikaltimus padariusiam asmeniui Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų.

Šiuo metu įtariamajam galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės – intensyvi priežiūra su apykoje, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir asmens dokumento paėmimas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nuteistųjų dėvima apykojė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nuteistųjų dėvima apykojė

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriui, atlikusiam šį ikiteisminį tyrimą, pavesta supažindinti proceso dalyvius su ikiteisminio tyrimo medžiaga. Pasibaigus susipažinimui, bylos medžiaga bus perduota prokurorui kaltinamajam aktui surašyti.

15min primena, kad Jurbarkas dėmesio centre atsidūrė po žinios apie vieną žinomą miestelio sportininką, kuris per moksleivių vakarėlį žiauriai sumušė ir išprievartavo dešimtokę.

Po vakarėlio dešimtoje klasėje besimokanti septyniolikametė atsidūrė Kauno klinikų reanimacijoje.

Merginai smarkiai pažeista trachėja, išmušti šeši dantys, sutrupintas žandikaulis bei nustatyta stipri kaklo trauma.

Įtariama, kad smurtavęs jaunuolis yra kovų menų prizininkas, lankė sporto klubą „Pantera“.

Abu įtariamojo jaunuolio tėvai yra vietiniai politikai – jaunuolio tėvas buvo įtariamas balsų pirkimu 2015 metų savivaldybių rinkimuose, 2016 metais išteisintas, 2019 metų savivaldybių rinkimuose dalyvavo su Darbo partijos sąrašu, o mama – 2015 metais taip pat dalyvavo rinkimuose su Darbo partija.

Po įvykio paauglio motina sustabdė narystę Darbo partijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas