Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 11

Tragedija virtęs šeimos konfliktas Vilniaus Mindaugo gatvėje: kaimynų liudijimai

Vilniaus Mindaugo gatvė sukrėsta – penktadienio tragedija, kai žmoną sumušęs vyras vėliau iššoko pro buto, į kurį veržėsi pareigūnai, langą ir žuvo, paliko daug neatsakytų klausimų. Labiausiai sukrėsti šios poros artimiausi kaimynai, kurie tiek moterį, tiek vyrą charakterizuoja teigiamai ir tvirtina, kad pareigūnai galėjo elgtis profesionaliau.
Policijos pajėgos prie Oslo Namų
Asociatyvi nuotr. / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Vilniaus apskrities policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja 15min teigė, kad pareigūnai „ilgai beldėsi į duris“, tačiau vyras jų neatidarė. „Šiuo atvejo pareigūnai kartu su kitų spec. tarnybų pareigūnais atliko visus būtinus veiksmus“, – pridūrė ji.

Primename, kad tragedija įvyko penktadienio vakarą Mindaugo gatvėje, kai 1976 metais gimęs vyras konflikto metu sumušė metais vyresnę žmoną, o po kelių valandų iššokęs per langą mirė. Policijos pranešime buvo rašoma, kad apie 21 val. policijos pareigūnams siekiant sulaikyti įtariamąjį ir ugniagesių kopėčiomis per balkoną patekus į butą, pastarasis iššoko pro buto langą ir, nukritęs ant žemės, mirė.

15min žiniomis, sumušta moteris dar ligoninėje pasakė pareigūnams apie tai, kad vyras turi suicidinių minčių, todėl pareigūnai po kelių valandų ir atsidūrė prie jų namo.

Aitrus kvapas ir chaosas

Kaimynė Lina (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi) pasakojo, kad penktadienio vakarą kartu su vyru buvo išėjusi pasivaikščioti, tačiau sugrįžusi kieme pamatė ugniagesių automobilius ir krūvą kaimynų.

Pakilusi liftu į viršų, moteris su vyru pajuto aitrų kvapą, o sutikti ugniagesiai privertė pagalvoti, kad kažkur liepsnoja ugnis.

„Atsidarius lifto durims pajutome labai stiprų dujų ar benzino kvapą, jis buvo visame koridoriuje, nebuvo įmanoma kvėpuoti. Sutikome ugniagesį, jis patikino, kad gaisro nėra, pasakė, kad eitume į vidų ir būtume namuose, nes grėsmės nėra“, – kalbėjo moteris.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Asociatyvi nuotr.
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Asociatyvi nuotr.

Kartu su vyru, ji teigė, grįžusi namo ir pro durų skylutę klausėsi ir stebėjo, kas vyksta koridoriuje.

„Viską sekėme pro duris ir klausėmės. Policija tiesiog vaikščiojo pirmyn ir atgal, ugniagesys vaikščiojo pirmyn ir atgal. Buvo ir daugybė dūmų“, – teigė Lina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas