Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kalėdinis kuriozas Akmenėje sutrukdė konfiskuoti girto ukrainiečio „Peugeot“

Dėl vairuotojo girtumo prireikus priverstinai išvežti automobilį į policijos laikino saugojimo aikštelę, paimti transporto priemonės atvyko neblaivus autovežio vairuotojas – šią kuriozinę istoriją „Facebook“ paskyroje po kalėdinių švenčių papasakojo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija: didžiųjų metų švenčių pagundos neaplenkia ir vadinamųjų traliukų vairuotojų. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ankstų antrosios Kalėdų dienos rytą, sekmadienį apie 5.20 val., į Akmenėje patruliuojančių pareigūnų akiratį pakliuvo „Peugeot“ markės automobilis, kuris, pamatęs policijos ekipažą, staiga pasuko į neveikiančią degalinę. Apimti įtarimų, pareigūnai pasivijo ir sustabdė „Peugeot“, o jame išvydo du Ukrainos piliečius – teisės vairuoti neturintį, bet prie vairo sėdusį 33 metų vyriškį, kuriam nustatytas 1,46 prom. girtumas, ir automobilio savininką.

Paaiškėjo, kad transporto priemonė nėra įregistruota. Dėl pažeidimų „Peugeot“ vairavusiam ukrainiečiui pradėta administracinė teisena, o transporto priemonę nuspręsta bent laikinai konfiskuoti.

Į įvykio vietą buvo iškviestas automobilių pervežimo paslaugas teikiantis transportas, tačiau ir jo vairuotojas pareigūnams pasirodė kiek įtartinas, buvo panašu, kad vyriškis negaluoja. Paklaustas apie savijautą, jis atsakė besijaučiantis prastai, tikino esąs peršalęs, tačiau pareigūnai nutarė įsitikinti ar prastai vyriškio savijautai įtakos neturi kitos priežastys.

Netrukus pareigūnų įtarimai pasitvirtino – patikrinus alkotesteriu, 44 metų automobilvežio vairuotojui nustatytas 1,29 prom. girtumas. Už tai, kad vairavo būdamas neblaivus, jam taip pat pradėta administracinė teisena, o automobilio gabenimui ir vėl teko ieškoti vairuotojo.

Šventinį savaitgalį Telšių apskrityje pareigūnams įkliuvo iš viso 5 neblaivūs vairuotojai. Dviem iš jų nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas, todėl gresia baudžiamoji atsakomybė.

Dar 10 neblaivių vairuotojų praėjusį šventinį savaitgalį įkliuvo Šiaulių apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje. Šių vairuotojų girtumas neviršijo 1,5 prom., todėl jie turės atsakyti administracine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas