Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 18 /10:54

Kalvarijoje po policijos gaudynių į pelkę įvirto migrantų mašina, žuvo vairuotojas ir keleivis: aiškėja maršrutas

Ketvirtadienio vidurnaktį Kalvarijoje į pelkę įkrito automobilis su neteisėtais migrantais, per avariją žuvo vairuotojas ir vienas iš gabentų neteisėtų migrantų. Aiškėja, kad šis ekipažas į Lietuvą atvyko iš kaimyninės šalies.
Automobilis vandenyje
Automobilis vandenyje (asociatyvi nuotr.) / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Važiavo iš Latvijos

Naktį policija stabdė ir gaudė „Audi“, kuriuo, kaip vėliau paaiškėjo, keliavo iš viso net 7 žmonės – bėgliai patyrė avariją, kurioje du asmenys žuvo, o dar penki buvo sužeisti.

Teisėsaugos pareigūnai nustatė, kad tragišką avariją Kalvarijoje patyręs neteisėtus migrantus gabenęs automobilis atvyko iš Latvijos.

Žuvo mašiną vairavęs Moldovos pilietis ir kaip keleivis vykęs Sirijos pilietis.

„Šis automobilis su neteisėtais migrantais atvyko iš Latvijos, automobilis registruotas Lietuvoje. Pirminiais duomenimis, migrantai buvo surinkti netoli Latvijos ir Rusijos pasienio“, – BNS ketvirtadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Buvo gabenami migrantai

Per avariją, pirminiais duomenimis, sužeisti dar penki žmonės, įskaitant 16-kos metų paauglį. Lietuvos piliečių automobilyje nebuvo, mašinos numeriai yra užsienio valstybės.

„Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovauja Marijampolės apylinkės prokuratūra. Tyrimas atliekamas dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, dėl kurio žuvo žmogus (Baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d.). Šiuo metu intensyviai atliekami visi ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai, siekiant išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes,“ – BNS sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė T.Merkevičiūtė.

„Nepilnametis šiuo metu yra Kauno klinikose, jam kaip ir politrauma nustatyta“, – BNS ketvirtadienio rytą sakė Marijampolės apskrities policijos atstovė Ieva Rinkevičiūtė.

Ji BNS patvirtino, kad buvo gabenami Sirijos piliečiai, vairuotojas buvo Moldovos pilietis. Žuvo kaip keleivis vykęs Sirijos pilietis ir mašiną vairavęs Moldovos pilietis.

Dar vienas nuketėjusysis Sirijos pilietis, gimęs 1985 metais, gydomas Marijampolės ligoninėje, Reanimacijos skyriuje. Jis gydomas ne dėl avarijos pasekmių, o dėl anksčiau diagnozuotų ligų.

Nuskendo pelkėje

Kaip pranešė Policijos departamentas, apie 1.30 val. Kalvarijos savivaldybėje, Senosios Radiškės kaime, nestojo policijos pareigūnų stabdomas automobilis „Audi“. Pareigūnai puolė vytis. Automobilis staigiame posūkyje nuvažiavo nuo kelio, kliudė stulpą ir apsivertė pelkėje.

Buvo ištrauktas į pelkę įkritęs žmogus, pelkės gylis – apie 1 metras 80 centimetrų. Buvo kviečiami narai, vandenyje buvo vykdoma paieška, žmogus buvo ištrauktas be gyvybės ženklų.

„Įtarimų kilo, nes važiavo septyni žmonės, daugiau nei galima lengvajame automobilyje“, – BNS sakė policijos atstovė I.Rinkevičiūtė.

Kaip skelbia Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, lengvasis automobilis „Audi A6 Allroad“ buvo apvirtęs ant stogo pelkėje, buvo matyti automobilio ratai.

Gelbėjimo darbuose dalyvavo ugniagesių narai, vandenyje buvo ieškoma Sirijos piliečio.

„Buvo ištrauktas į pelkę įkritęs žmogus, pelkės gylis – apie 1 metras 80 centimetrų. Buvo kviečiami narai, vandenyje buvo vykdoma paieška, žmogus buvo ištrauktas be gyvybės ženklų“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas Saulius Žilinskas.

Per eismo įvykį žuvo automobiliu važiavę: nenustatytos tapatybės apie 35 metų amžiaus vyras (galimai gimęs 1988 metais) ir vyras, gimęs 1966 metais.

Policija skelbia, kad taip pat nukentėjo vyras, gimęs 1996 metais, vyras, gimęs 1974 metais, nepilnametis, gimęs 2007 metais, vyras, gimęs 1985 metais, ir vyras, gimęs 2000 metais. Jie dėl įvairių sužalojimų pristatyti į ligoninę.

Įtariama, kad nenustatytos tapatybės žuvęs vyras neteisėtai gabeno migrantus.

„Važiavusieji automobiliu turėjo dokumentus, todėl tapatybės nustatytos“, – BNS sakė policijos atstovė I.Rinkevičiūtė.

Dėl avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas