Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kaune nuteistas žmogžudys ir du bendrai, šulinyje padėję paslėpti lavoną

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį žmogžudystės Jonavos rajone byloje. Denisas Bespalovas nuteistas už nužudymą, o Vaidas Griška ir Denisas Radionovas į belangę sės dėl to, kad padėjo nuslėpti šį nusikaltimą – lavoną įmetė į šulinį. 4 kartus teistas žmogžudys už grotų pasiųstas dešimtmečiui. „Vieną paštyrinau, bus vienu mažiau“, – po nusikaltimo gyrėsi D.Bespalovas.
Nužudymo byloje paskelbtas nuosprendis
Nužudymo byloje paskelbtas nuosprendis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

1991 m. gimęs, pradinį išsilavinimą įgijęs, niekur nedirbęs, 4 kartus teistas D.Bespalovas pripažintas kaltu ir jam skirta 10 metų nelaisvės bausmė. Ši bausmė subendrinta su anksčiau paskirta bausme. Bendrai D.Bespalovas kalės 10,5 metų.

Kaltinamasis savo kaltės nepripažino, jis teigė matęs lavoną ir skylę pilve, bet tai padaręs ne jis. Tačiau kiti kaltinamieji davė parodymus, matę D.Bespalovą su peiliu. Yra ir garso įrašas.

„Vieną paštyrinau, bus vienu mažiau. Svarbu, kad įrankio nėra“, – taip po nusikaltimo gyrėsi itin ūmaus būdo, neprognozuojamas D.Bespalovas.

Bendrams jis liepęs, jei ką, viską suversti ant jo. Teisme D.Bespalovas tikino, kad tai tebuvo girto asmens kalbos.

Tikslūs nusikaltimo motyvai taip ir nebuvo nustatyti.

Teismas priteisė keturiems nukentėjusiesiems 80 tūkst. eurų neturtinės žalos. Nukentėjusieji prašė priteisti žalą iš visų trijų kaltinamųjų, tačiau teismas nusprendė, kad sumą sumokės tik nužudymą įvykdęs D.Bespalovas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Denisas Bespalovas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Denisas Bespalovas

1977 m. gimęs, 3 kartus teistas V.Griška pripažintas kaltu dėl nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimo. Jam skirtas 1,5 metų laisvės apribojimas, paskiriant įpareigojimus. Taip pat V.Griška turės 140 valandų nemokamai išdirbti senelius, neįgaliuosius, sergančius slaugančiose ar pan. įstaigose. Tai jis turės padaryti per 7 mėnesius nuo nuosprendžio paskelbimo.

Kartą teistas rusas D.Radionovas taip pat pripažintas kaltu dėl nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimo. Jam skirta lygiai tokia pati bausmė, kaip ir V.Griškai.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Vaidas Griška
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Vaidas Griška

Šie du kaltinamieji savo kaltę pripažino, nuoširdžiai gailėjosi.

Visi trys kaltinamieji išteisinti dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Konfliktą įžiebė alkoholis

Bylos duomenimis, D.Bespalovas nuteistas už tai, kad 2017 m. kovo 5 d., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, sodyboje, esančioje Jonavos rajone, pašalinių asmenų akivaizdoje, iš anksto susitarė su V.Griška ir D.Radionovu panaudoti prieš nukentėjusįjį Giedrių Valiūną fizinį smurtą. Smurto protrūkis kilo dėl mažareikšmės dingsties – prieš tai įvykusio konflikto.

Veikdamas kartu su V.Griška ir D.Radionovu, smurto iniciatorius D.Bespalovas tyčia bendrais veiksmais rankomis, kojomis, metaline grandine ir tuščiaviduriu metaliniu vamzdžiu sudavė nukentėjusiajam mažiausiai tris smūgius į veidą, po ko, tęsdamas veiką, peržengdamas susitarimo su kitais dviem kaltinamaisiais ribas, tyčia vieną kartą smogė peiliu nukentėjusiajam į pilvą, dėl ko, įvykus ūmiam vidiniam nukraujavimui, nukentėjusysis įvykio vietoje mirė.

V.Griška ir D.Radionovas kaltinami kartu su D.Bespalovu tyčia bendrais veiksmais rankomis, kojomis, metaline grandine ir tuščiaviduriu metaliniu vamzdžiu sudavę nukentėjusiajam mažiausiai tris smūgius į veidą. Be to, sužinoję apie D.Bespalovo padarytą labai sunkų nusikaltimą – nužudymą dėl chuliganiškų paskatų, jie padėjo paslėpti nusikaltimo pėdsakus – įkėlė lavoną į automobilio bagažinę, šiuo automobiliu nuvežė lavoną į apleistą vietovę ir paslėpė jį, įmesdami į vandens rezervuaro šulinį.

D.Bespalovas bylos laukė už grotų, V.Griška ir D.Radionovas mėgavosi laisve – jiems nebuvo skirtas ilgesnis suėmimas.

Teisme liejosi aistros

Nagrinėjant šią bylą teisme, netrūko aistrų. Jos liejosi ir prie posėdžių salės. Prieš ir po pirmojo posėdžio, kuris vyko šių metų sausį, nužudytojo žmona užsipuolė vieną iš kaltinamųjų – D.Radionovą, žadėjo jam kančią. Gėdino jį. Šis gynėsi nieko nežudęs, ramiai klausė visų moters jo pusėn siunčiamų keiksmų. Vėliau kaltinamasis net bijojo palikti teismo pastatą – išsikvietė policiją, nes nužudytojo žmona ėmė jį talžyti – užmetė kumščiu per pečius, spyrė.

Aistros nenurimo ir teisėjų akivaizdoje. Keiksmų tiradą paleidęs D.Bespalovas buvo išvestas iš teismo salės, nes nevykdė nurodymų nurimti.

„Aš prisiekiu, tu labai kentėsi. Čia tik pradžia. Atėmei iš manęs gyvenimo meilę. Atėmei iš mano dukrytės tėvą“, – D.Radionovui sausį žadėjo nužudytojo žmona.

15min ji tuomet patikino, iki šiol nesuprantanti, kaip jos vyras tą lemtingą vakarą atsidūrė kartu su, jos žodžiais tariant, trimis degradais. Anksčiau ji šių vyrų nėra mačiusi. Jos vyras su jais nebendravęs. Tą vakarą tiesiog išėjęs pas draugą į pirtelę.

Aš prisiekiu, tu labai kentėsi. Čia tik pradžia. Atėmei iš manęs gyvenimo meilę.

„Jie visiški narkomanai. Iš bylos medžiagos aišku, kad D.Bespalovas tik ką buvo išėjęs iš kalėjimo – rastas krepšys su visais daiktais. Jis nuolat nešiojosi peilį rankovėje ir už diržo. Paskutiniai degradai. Ir į teismą atėjo Radionovas visas pasmirdęs. Aš prisiekiu – jis kentės, ir mano dukra, kuriai tik treji metukai, norės keršyti už tėtį. Ji žino, kad tėvelis dabar jau danguje“, – emocijas liejo G.Valiūno žmona.

Trijulę išdavė alkoholis: užgėrę ėmė ir kažkam pasipasakojo apie užmuštą ir paslėptą vyrą.

15min primena, jog 2017 metų kovo 20 dieną Kauno apskrities policija pranešė, jog keletą savaičių Jonavos rajone kaip dingusio be žinios ieškoto (pranešimas gautas kovo 7 d., kreipėsi dingusiojo motina) 38-erių metų Giedriaus Valiūno kūnas buvo rastas apleistame šulinyje. Vyras praeityje buvo teistas.

Jį paskutinį kartą matę sugėrovai apklausų metu tikino, kad po susitikimo išsiskirstė ir jo nebematė, nežino, kur jis išėjo. Tačiau vėliau jie virto įtariamaisiais. Sulaikomi įtariamieji priešinosi, bandė bėgti. Praeityje jie bausti ne kartą už turto sugadinimą, vagystes, plėšimus. Bausti ir administracine tvarka. Vienas jų teistas ir užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius