Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 15 /14:06

Kaune siautėja kalėjimo bėglys: net sučiuptas ir apklaustas vėl sugebėjo pasprukti

Pastarąją savaitę Kaune užvirė tikras pabėgusio nuteistojo gaudynių ir paieškų serialas, kuris niekaip nesibaigia. Sekmadienį pasišalinęs iš Pravieniškių kalėjimo, 1987 metais gimęs Jonas Rylovas darė vieną nusikaltimą po kito, o galiausiai sučiuptas ir transportuojamas į įkalinimo įstaigą vėl paspruko. Teisėsauga vykdo sustiprintą paiešką, prašo ir visuomenės pagalbos.
Nuteistasis Jonas Rylovas
Nuteistasis Jonas Rylovas / Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.

Birželio 12 dieną Pravieniškių 1-asis kalėjimas informavo, jog iš kalėjimo atviro tipo bausmės atlikimo vietos sekmadienį pasišalino nuteistasis J.Rylovas, gimęs 1987 metais.

Pasak pranešimo, per patikrinimą dieną bausmės atlikimo vietoje vyras dar buvo.

Pasprukęs jis laiko veltui neleido – vienas po kito plaukė pranešimai apie galimai šio nuteistojo įvykdytas vagystes.

LKT archyvo nuotr./Jonas Rylovas
LKT archyvo nuotr./Jonas Rylovas

Kauno M.K.Čiurliono gatvėje iš moters pavogta rankinė, kurioje buvo grynųjų pinigų bei įvairios nuolaidų kortelės. Padaryta turtinė žala siekė apie 50 eurų.

Po poros valandų panašiai atrodantis vyras atvyko į Kauno „Akropolį“, kur apie 18 valandą iš prekybos centro pasisavino naujus šortus, patalynės komplektą ir kitų įvairių daiktų. Padaryta turtinė žala siekė apie 60 eurų.

Sprukdamas nuo apsaugos darbuotojų, vyras pametė kortelę, kurioje buvo įrašyti jo duomenys, tuomet ir paaiškėjo, jog jis yra galimai pasišalinęs iš kalėjimo.

Policijos pareigūnai pranešimą apie šį įvykį gavo po kelių valandų. Apžvalgę aplinkines teritorijas, minimo asmens nerado, jis nepastebėtas ir pasitelkus vaizdo stebėjimo kamerų pagalbą.

Vėliau gautas pranešimas, jog Kauno Vytauto prospekte pavogta ant stalo padėta vyriška rankinė, kurioje buvo grynieji pinigai bei dokumentai. Šį kartą padaryta turtinė žala siekė apie 500 eurų.

Vykdant įtariamojo paiešką, Kauno apskrities policijos pareigūnai ieškomą vyrą galiausiai pastebėjo Ramybės parke.

Birželio 14 dieną Kauno apskrities policija pranešė sulaikiusi J.Rylovą, kuris, praleidęs kelias dienas laisvėje, akivaizdžiai nepamiršo senų pomėgių. Negana to, jo šortų kišenėje rasta ir galimai psichotropinių medžiagų.

Vyras buvo sulaikytas ir pristatytas į įkalinimo įstaigą. Rodos, istorija buvo baigta, tačiau birželio 15 dieną Lietuvos kalėjimų tarnyba informavo, kad nuteistasis po atliktos apklausos vėl sugebėjo pasprukti.

„Po apklausos Lietuvos kalėjimų tarnybos Pravieniškių 1-ojo kalėjimo pusiau atviro bausmės atlikimo vietoje, gražinant nuteistąjį į atviro tipo bausmės atlikimo vietą, nuteistasis Jonas Rylovas pasinaudojo proga ir pasišalino iš pareigūnų tarnybinio automobilio.

Nedelsiant buvo pradėta pasišalinusio nuteistojo paieška. Jai vykdyti sutelktos Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos ir Lietuvos policijos pareigūnų pajėgos“, – žiniasklaidai ketvirtadienį pranešė Lietuvos kalėjimų tarnyba.

Pastebėjus šį asmenį, prašoma nedelsiant pranešti skubios pagalbos telefonu 112.

Papildyta 14.06 val. Kaip 15min teigė Lietuvos kalėjimų tarnyba, anksčiau J.Rylovas teistas 9 kartus: už vagystes, plėšimus, dokumentų klastojimą, sukčiavimą.

Į įkalinimo įstaigą jis pateko sulaukęs bausmės už sukčiavimą ir dokumentų klastojimą.

Bausmės pabaigos laikas – 2026 metų liepos 12 diena. Akivaizdu, kad pridėjus bausmes už visus šią savaitę laisvėje pabėgus atliktus nusikaltimus, įkalinimo bausmė pailgės gerokai.

Teisėsauga plačiau nekomentuoja pabėgimo transportuojant aplinkybių, pavyzdžiui, kiek pareigūnų gabeno sučiuptą bėglį į kalėjimą. Šios aplinkybės šiuo metu yra tiriamos.

Pareigūnai, 15min žiniomis, per įvykį, kuomet J.Rylovas paspruko, nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito