Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietė metų metus žiauriai elgėsi su mažamete dukra: draudė net valgyti – liepdavo už maistą susimokėti

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje 1990 metais gimusi kaunietė kaltinama dėl piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ar pareigomis bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Moteris metų metus tiek fiziškai, tiek psichologiškai gniuždė savo vienintelę mažametę dukrą.
Kaunietė metų metus žiauriai elgėsi su dukra
Kaunietė metų metus žiauriai elgėsi su dukra / Shutterstock nuotr.

Remiantis prokurorų surinktais duomenimis, kaltinamoji, būdama atsakinga už savo mažametės dukros auklėjimą ir vystymąsi, privalėdama sudaryti sąlygas visapusiškai ir harmoningai vystytis, užtikrinti vaikų teises, sudaryti tinkamas sąlygas vaikui gyventi ir augti, piktnaudžiavo savo, kaip motinos, teisėmis ir pareigomis, sistemingai fiziškai ir psichiškai gniuždė savo mažametę dukrą, žiauriai su ja elgdamasi.

Kaip pranešimu spaudai skelbia Kauno apylinkės teismas, moteris kaltinama tuo, kad nuo 2018 m. birželio iki 2022 m. lapkričio sistemingai fiziškai ir psichologiškai žalojo nukentėjusiąją ir žiauriai su ja elgėsi – mušė, baugino, niekino, emociškai neprižiūrėjo, žemino žodžiais ir veiksmais, drausdavo valgyti ar reikalaudavo susimokėti už maistą.

Remiantis kaltinamojo akto duomenimis, dėl padarytų nusikalstamų veikų nukentėjusiajai buvo konstatuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Tiek ikiteisminio tyrimo, tiek teisminio bylos nagrinėjimo metu kaltinamoji pripažino savo kaltę dėl jai inkriminuojamų nusikalstamų veikų ir teigė, kad dėl jų gailisi.

Bylos nagrinėjimo teisme metu nukentėjusiajai – 16 metų.

Teismas galutinį sprendimą šioje byloje skelbs gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas