Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaunietis sukčius apgaule įgytus dešimtis tūkstančių eurų išleido azartiniams lošimams

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimtas apkaltinamasis nuosprendis, kuriuo 33-ejų metų kaunietis Modestas Gudaitis pripažintas kaltu dėl sukčiavimo. Įrodyta, kad vyras apgaule įgijo beveik 40 tūkst. eurų ir juos išleido azartiniams lošimams.
Lošimo kauliukai
Lošimo kauliukai / 123RF.com nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas, nustatyta, kad M.Gudaitis, turėdamas tikslą apgaule įgyti svetimą turtą, piktnaudžiavo nukentėjusiojo pasitikėjimu, kilusiu iš jų dalykinės pažinties, ir jį apgavo.

M.Gudaitis nukentėjusiajam pateikė melagingą informaciją apie savo pelningą verslą ir paprašė paskolinti pinigų, žadėdamas juos investuoti.

Kaltinamasis, siekdamas įtikinti nukentėjusįjį, nuo 2021 m. gegužės pradžios iki 2021 m. birželio 23 d. jam siuntė suklastotas sutartis ir teikė melagingą informaciją apie tariamai vykdomas ūkines operacijas, kurioms prašė paskolinti pinigų, žadėdamas juos grąžinti su didelėmis palūkanomis.

Kaltinamasis tuo pačiu melagingai gąsdino nukentėjusįjį, jog jei jis atsisakys skolinti pinigus, bus nutrauktos anksčiau sudarytos sutartys ir bus prarasti visi investuoti pinigai.

Įtikinęs nukentėjusįjį, M.Gudaitis per 22 kartus įgijo 43,2 tūkst. eurų, tačiau pagal susitarimą jų nepanaudojo.

Kaltinamasis nukentėjusiajam iš minėtos sumos grąžino 4,1 tūkst. eurų, o likusius 39,1 tūkst. eurų panaudojo azartiniams lošimams.

Pripažino kaltę

Kaltinamasis teisiamojo posėdžio metu pripažino savo kaltę ir nurodė, kad pinigus pralošė, nes nuo 16 metų turi priklausomybę lošimams.

„Savo kaltę M.G. pripažino visiškai, davė išsamius parodymus, jo atsakomybę sunkinančių ir lengvinančių aplinkybių byloje nenustatyta.

Nors kaltinamasis kaltę pripažino ir tvirtino, kad gailisi, tačiau įvertinus jo parodymų turinį, jog savo elgesį teisino turima priklausomybe, nepalankiai susiklosčiusiomis aplinkybėmis dėl lošimo ir atsiradusių skolų, o negalėjimą grąžinti apgaulės būdu įgytus pinigus – nukentėjusiojo nesupratingumu ir kreipimusi į teisėsaugos institucijas, nėra pagrindo išvadai, kad asmuo nuoširdžiai gailisi dėl padarytos nusikalstamos veikos ir jos sukeltų padarinių“, – nuosprendyje konstatavo teisėja Vaida Pupšytė.

Skyrė areštą

Rugpjūčio 6 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu M.Gudaitis pripažintas kaltu dėl sukčiavimo (Baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d.), jam paskirta galutinė 50 parų arešto bausmė, jos vykdymą atidedant 1 metų laikotarpiui.

Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu asmuo įpareigotas pradėti dirbti, tęsti darbą arba registruotis Užimtumo tarnyboje, neišeiti iš namų teismo nurodytu laiku, be to, jam uždrausta lankytis vietose, kuriuose fiziškai ir (ar) nuotoliniu būdu vykdomi (organizuojami) azartiniai lošimai.

Nuteistajam taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – 13 tūkst. eurų turtinės žalos atlyginimas nukentėjusiajam, įpareigojant sumą sumokėti per 1 metus, taip pat tenkintas nukentėjusiojo civilinis ieškinys, siekiantis 39,1 tūkst. eurų.

Iš dalies tenkintas ieškinys ir dėl 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo – priteista 1,5 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas