Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno apskrityje policija surengė didelę pažeidėjų medžioklę: įkliuvo greiti, girti ir apsileidę

Kaune ir Kauno rajone reidų metu beveik 1200 vairuotojų tikrinosi blaivumą ir apskritai gebėjimą laikytis KET.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Kauno VPK nuotr.

Šį savaitgalį, sausio 24–25 dienomis, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdė reidus Kauno mieste bei Kauno rajone, kurių metu tikrino, ar vairuotojai yra sąmoningi, nevairuoja vartoję alkoholio ir laikosi Kelių eismo taisyklių (toliau – KET). Vykdytų priemonių metu nustatyta 16 KET pažeidimų.

Nustatyti 4 neblaivūs vairuotojai. Visiems nustatytas lengvas girtumas – 0,91 prom., 0,69 prom., 0,25 prom., 0,19 prom. Du pastarieji – pradedantieji vairuotojai, tad turėjo būti visiškai blaivūs.

Dar 12 vairuotojų taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos (nuo 0,06 prom. iki 0,35 prom.). 3 vairuotojai sėdo vairuoti transporto priemones neturėdami teisės to daryti, nes teisė nėra įgyta. Dar 3 vairuotojai vairavo transporto priemones, kurių priekinių šoninių langų stiklų šviesos laidumas neatitinka nustatytų reikalavimų. Išaiškintas ir neblaivus dviratininkas (1,37 prom. girtumas).

Patikrinimų metu buvo nustatyti ir kiti KET pažeidimai: vairavimas transporto priemones, kurių padangos rašto gylis neatitinka nustatytų reikalavimų, saugos diržų naudojimo tvarkos pažeidimai, vairavimas transporto priemonę naudojantis mobiliojo ryšio priemone rankomis.

Taip pat į pareigūnų akiratį pateko ir vairuotojas, kuris vengė administracinės atsakomybės dėl greičio viršijimų, užfiksuotų stacionariais greičio matuokliais. Įvairiu laikotarpiu jam surašyti net 9 protokolai už greičio viršijimus.

Iš viso pareigūnai sustabdė ir patikrino beveik 1 200 transporto priemonių ir jų vairuotojų. Šiandien pareigūnai toliau vykdo įvairias priemones visoje Kauno apskrityje.

Pareigūnai primena, kad tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau, o vairuotojus ragina kelyje laikytis Kelių eismo taisyklių – ne dėl policijos, o visų pirma vardan savo ir kitų eismo dalyvių saugumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento