Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauno korupcijos byla: Viktoras Muntianas išteisintas, Virginijus Vizbaras sėdės

Penktadienį, liepos 1 dieną, Kauno apygardos teismo baudžiamųjų bylų teisėjų kolegija paskelbė nuosprendį taip vadinamoje Kauno korupcijos byloje. Buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, buvęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Virginijus Vizbaras, buvęs Kauno vicemeras Adolfas Antanas Balutis, kaunietės verslininkės Birutė Jablonskienė ir Laima Baranauskienė kaltinami kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, dokumento suklastojimu.
Iš kairės: B.Jablonskienė nuteista lygtinai, V.Vizbaras nuteistas 4 metams laisvės atėmimo, V.Muntianas išteisintas.
Iš kairės: B.Jablonskienė nuteista lygtinai, V.Vizbaras nuteistas 4 metams laisvės atėmimo, V.Muntianas išteisintas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

V.Muntianas buvo išteisintas, už grotų 4 metams sės tik V.Vizbaras. L.Baranauskienė buvo nubausta 2 metams ir 6 mėnesiams kalėjimo, bausmę atidedant 2 metams, B.Jablonskienė – 2 metams, bausmę atidedant 2 metams, o A.A.Balutis – 1 metams, bausmę atidedant 1 metams.

Visi kaltinamieji turės sumokėti įvairaus dydžio pinigines baudas.

Teismas nusprendė iš V.Vizbaro konfiskuoti turto valstybės naudai už 100 tūkst. 100 Lt.

L.Baranauskienė ir B.Jablonskienė Kauno centre, A.Mickevičiaus gatvėje, pastatė naują pastatą ir nusprendė be aukciono prie šio namo valdos prijungti nedidelį, valstybei priklausantį žemės sklypą.

Verslininkių norui pradžioje prieštaravo tuometis Kauno apskrities viršininko pavaduotojas V.Vizbaras, bet tarpininkauti moterims ėmėsi įtakingas konservatorius, Kauno miesto tarybos narys, buvęs vicemeras A.A.Balutis.

STT sekant A.A.Balutį ir V.Vizbarą įkliuvo ir tuometis Seimo vadovas V.Muntianas. Pareigūnai užfiksavo jo pokalbius telefonu su V.Vizbaru. Seimo pirmininkas rūpinosi žemės sklypo Kėdainių rajone reikalais.

Ankstesnio teismo posėdžio metu V.Muntianas yra sakęs: „Nesvarbu, koks bus teismo nuosprendis. Aš jau nubaustas aukščiausia, mirties bausme."

V.Muntianas serga onkologine liga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?