Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno rajone sučiuptas pigesniais degalais susiviliojęs vyriškis

Giraitės kaime esančioje degalinėje pareigūnai pastebėjo, kaip iš vilkiko DAF į automobilio „VW Golf“ bagažinę kraunamos plastikinės talpyklos.
Dyzelinas
Dyzelinas / Kauno apskrities VPK nuotr.

Talpyklas į automobilį krovė „VW Golf“ vairuotojas. Paaiškėjo, kad talpyklose buvo skystis, turintis dyzelino kvapą. Automobilio bagažinėje pareigūnai aptiko keturis 25 l talpos bakus. Pareigūnai paklausė, kur vairuotojas įsigyjęs degalus.

Už litrą dyzelino sutarė mokėti 80 euro centų.

Vyras aiškino dirbantis vienos iš Lietuvoje veikiančios įmonių  vilkiko vairuotoju, su vilkiku DAF važinėja po visą Europą. 2015 m. balandžio 2 d. apie 11.30 val. sustojo Latvijoje, Bauskės miestelio degalinėje, kur prie jo priėjo nepažįstamas Latvijos pilietis, kito vilkiko vairuotojas ir pasiūlė pirkti dyzelino.

Kadangi jis ir kiti šeimos nariai važinėja dyzeliniu automobiliu, todėl susidomėjo pasiūlymu. Už litrą dyzelino sutarė mokėti 80 euro centų. Tada degalinėje iš latvio vilkiko degalų bako ištraukė 100 l. 4 talpyklas su degalais vairuotojas prisitvirtino savo vairuojamo vilkiko apačioje, prie degalų bakų ir grįžo į Lietuvą. Degalinėje į žmonai priklausančio automobilio „VW Golf“ bagažinę vyras susikrovė plastikines talpyklas su 100 l dyzelino ir tuo metu privažiavo policijos pareigūnai.

Apie tai, kad tokio kiekio dyzelino negalima laikyti ar gabenti, neturint tam reikiamų dokumentų vyras teigė nežinąs, dėl to gailisi.

Tačiau ši pasaka pareigūnų nesudomino, nes ne kartą iš pažeidėjų lūpų jau girdėta. Vyro atžvilgiu pradėta administracinė teisena, degalai paimti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai