Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno verslininkas atsidūrė teisme – iš įmonės pasisavino 131 tūkst. eurų

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje A.M. kaltinamas nusikalstamu bankrotu, turto pasisavinimu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu bei apgaulingu finansinės apskaitos tvarkymu ir organizavimu.
Tuščia piniginė
Tuščia piniginė/ Asociatyvi nuotr. / 123rf.com nuotr.

Bylos duomenimis, laikotarpiu nuo 2004 metų balandžio iki 2021 metų rugpjūčio mėnesio A.M., būdamas uždarosios įmonės direktoriumi, galimai pasisavino įmonei priklaususius daugiau nei 131 tūkst. eurų.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas, A.M. kaltinamas tuo, jog privalėdamas veikti bendrovės naudai ir laikytis įstatymų, sąmoningai blogai valdė įmonės veiklą ir padarė ją nemokia. Galimai pasisavinęs daugiau nei 131 tūkst. eurų, kaltinamasis pablogino įmonės finansinę ir turtinę padėtį, nepalikdamas jai galimybės padengti 103 tūkst. eurų įsiskolinimo kreditoriams ir dėl šios priežasties įmonė patyrė bankrotą, o kreditoriai – didelę turtinę žalą.

A.M. taip pat kaltinamas ir dėl dokumentų suklastojimo. Manoma, kad 2019 metų birželio mėnesį jis suklastojo įmonės kasos orderius, į juos įrašydamas tikrovės neatitinkančią informaciją. Kasos orderiuose buvo nurodoma, jog įmonė vienam asmeniui išmokėjo 9 tūkst. ir 11 tūkst. eurų, nors tokie mokėjimai galimai nebuvo atlikti.

Verslininkas taip pat kaltinamas, jog nuo 2019 metų birželio iki 2019 metų pabaigos, būdamas atsakingas už įmonės buhalterinės apskaitos organizavimą, teikė suklastotus dokumentus. Buhalterei perduotuose kasos orderiuose buvo įrašyti realybės neatitinkantys duomenys, jog vienam asmeniui per du mokėjimus buvo išmokėti 20 tūkst. eurų, nors tokių mokėjimų, manoma, taip pat nebuvo.

Dėl tokios galimai nusikalstamos veikos iš dalies negalima nustatyti įmonės turto, nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų.

2023 metų liepos 25 dieną vykusio teismo posėdžio metu A.M. kaltę dėl jam inkriminuojamų veikų pripažino iš dalies.

Valstybinį kaltinimą teisme palaiko Kauno apygardos prokuratūros prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas