Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 10 /2022 04 11

Kėdainių ir Anykščių rajonuose nuniokoti sovietų karių paminklai

Šėtoje ir Kurkliuose fiksuoti išpuoliai, per kuriuos dažais išterlioti Antrojo pasaulinio karo metais kautynėse su Vokietijos kariuomene žuvusių karių atminimui skirti paminklai. Pirmadienį policija skelbia, kad dėl išpuolio Kėdainių rajone įtariamieji jau sulaikyti.
Anyščių rajone išpiešta statula
Anyščių rajone išpiešta statula / Utenos apskr. VPK nuotr.

Balandžio 9 d. apie 12 val. Kėdainių r., Šėtos mstl., pastebėta, kad geltonos ir raudonos spalvos dažais apipiltas kario paminklas, skirtas Sovietų sąjungos karių, žuvusių Antrojo pasaulinio karo metais kautynėse su Vokietijos kariuomene, atminimui.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 312 str. 1 d., sekmadienį skelbia policijos departamentas.

Taip pat, kaip paskelbė Utenos apskrities VPK, balandžio 10 d., apie 0.52 val., pastebėta, kad Anykščių rajone, Kurklių miestelyje, Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių kapinėse, geltonos ir mėlynos spalvos dažais nudažyta kario skulptūra.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai įtardami, kad gali būti išniekinta viešosios pagarbos vieta, vykdė prevencines priemones, sustiprintą patruliavimą ir viešosios vietos stebėjimą vaizdo kameromis.

Apie įvykdytą nusikalstamą veiką, Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių kapinėse, policija informaciją gavo iš karto. Nedelsiant buvo imtasi veikslų ir tą pačią dieną buvo nustatyti įtariami asmenys: vyrai (gim. 1977 m., g. 1979 m.), moteris (g. 1983 m.), vieno vyro asmenybė nustatinėjama. Įtariamų asmenų deklaruotos gyvenamosios vietos yra Vilniaus mieste.

Dėl ši įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 straipsnį (Viešosios tvarkos pažeidimas).

Pagal šį straipsnį asmuo baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas