Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Proveržis Kėdainių medikės užpuolimo byloje: kauniečiui pareikšti įtarimai, aiškėja, ar jis pripažįsta kaltę

Kėdainių ligoninės priimamajame apsaugos kamerų užfiksuotas medikės užpuolimas sukėlė didžiulį visuomenės atgarsį, tačiau nei pati nukentėjusioji, nei teisėsaugos atstovai neskubėjo duoti užpuoliku virtusiam pacientui atkirčio. Medikai kreipėsi į policiją praėjus tik trims dienoms po incidento, o pareigūnai bylą tiria įprasta tvarka: buvo laukiama, kol jis sureaguos į šaukimą. Tiesa, jau pirmąją metų savaitę asmeniui spėta pareikšti įtariamus.
Incidento akimirka
Kėdainių medikę užpuolusio vyro policija neieškojo: kaunietis žinomas, jam įteiktas šaukimas atvykti į nuovadą, įtarimai jau pareikšti. / Kadras iš filmuotos medžiagos

Nurimus pirminėms emocijoms po paviešinto medikės užpuolimo Kėdainiuose, visuomenė laukia, koks bus šios istorijos teisinis vertinimas. Paaiškėjo, kad nukentėjusieji įvykio įkarštyje apie užpuolimą policijai net nebuvo pranešę – informacijos pareigūnai sulaukė tik po trijų dienų. Tuomet kilo klausimų, ar galimas įtariamasis nepasislėpė, ar apskritai žinomas ir pavyks jį sulaikyti.

Ir Kėdainių teritoriją prižiūrinčioje Kauno apskrities policijoje 15min išsiaiškino, kad vaizdo kamerų užfiksuotas asmuo jau turi neoficialų pareigūnams įprastą statusą: „Policijai žinomas“.

Į Kėdainius vyras buvo atvykęs iš kito miesto, bet policijai jis žinomas: praeityje padaręs nusižengimų, teistas.

Kitaip tariant, reikalų su teisėsauga turėjęs ir anksčiau. Tad bent jau nustatyti jo tapatybės policininkams keblumų nekilo. Vis dėlto jokių itin staigių veiksmų teisėsauga šiuo atveju nesiėmė, reikalas tiriamas bendra tvarka.

„Vyras nėra ieškomas, jam įteiktas šaukimas atvykti į policijos komisariatą“, – 15min informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė.

„Policijai žinomas“ šiuo atveju reiškia, kad asmuo yra turėjęs su teisėsauga reikalų, yra padaręs kelis administracinius teisės nusižengimus, be to, teistas ir dėl rimtesnių nusikalstamų veikų.

Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Tautvilė Merkevičiūtė penktadienį 15min operatyviai informavo apie tyrimo pažangą ir pirmuosius apčiuopiamus rezultatus.

Šiandien, sausio 6-ąją, vykusioje apklausoje įtariamajam buvo pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnį. Įtariamajam taip pat skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Įtariamasis savo kaltę pripažįsta iš dalies.

Už šią nusikalstamą veiką numatoma bausmė viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pareigūnų turimais duomenimis, medikės užpuolikui 32 metai, į Kėdainius jis buvo atvykęs sutikti Naujųjų metų, bet iš tiesų yra kaunietis. Beje, ligoninėje teikiant kauniečiui pagalbą, spėta patikrinti jo „šventinį“ apsvaigimą – nustatytas vidutinio laipsnio girtumas (1,73 prom.).

Kaip žinoma, sausio 1-osios ankstų rytą Kėdainių ligoninės priėmimo skyriuje pacientas užpuolė gydytoją ir bloškė ją ant žemės. Ligoninės direktorės Editos Vaškevičienės žodžiais tariant, priėmimo skyriuje budėjusi medikė „tiesiog skraidė“.

Žinia apie užpuolimą ir vaizdo įrašu Kėdainių ligoninė pasidalino savo feisbuko paskyroje, tačiau jokio pareiškimo, kurio pagrindu policija galėtų nedelsdama imtis tyrimo, nei įstaigos administracija, nei asmeniškai nukentėjusi 25 metų gydytoja kelias dienas nerašė. Pranešimas pareigūnus pasiekė tik sausio 4-ąją, policija aplinkybių tyrimo ėmėsi nedelsdama, tą pačią dieną.

VIDEO: Kėdainių skubiosios pagalbos skyriaus gydytoja patyrė fizinį smurtą nuo paciento

Konfliktas kilo po to, kai vyrui buvo suteikta būtina medicininė pagalba. Jos prireikė, nes maždaug valandą anksčiau tarp trijų vyrų (g. 2003 m., g. 1981 m. ir g. 1990 m.) kilo smurtinių nesutarimų. Jų metu pastarasis į vaizdo kameros akiratį patekęs 32 metų vyras buvo nesunkiai sužeistas, tad pristatytas į gydymo įstaigą.

Teigiama, kad ligoninėje pacientas nuo pradžių elgėsi neadekvačiai. „Pacientas atvyko greitosios pagalbos automobiliu. Jis iš karto buvo nusiteikęs agresyviai. Įvairiais epitetais įžeidinėjo personalą. Vyras buvo neblaivus, telefonu viską filmavo ir kalbėjo, kad parodys, kaip mes dirbame“, – yra pasakojusi direktorė E.Vaškevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas