Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
06 22 /15:15

Girtas vairuotojas Vilniaus centre užmigo vidury gatvės: žadinti ir gaudyti teko ugniagesiams

Joninių savaitgalis Vilniuje prasidėjo tragiškai galėjusia pasibaigti situacija – ugniagesiams-gelbėtojams teko skubėti pasirūpinti mašinoje ant Mindaugo tilto esančiu vairuotoju, mat įtarta, kad jis sunegalavo ir galbūt prarado sąmonę. Paaiškėjo, kad neblaivus vyras, sustojęs prie sankryžos, tiesiog užsnūdo.
Ant Mindaugo tilto užmigo vairuotojas
Ant Mindaugo tilto užmigo vairuotojas / Kadras iš vaizdo įrašo

Apsvaigęs – nuo pat ryto

Kaip portalą 15min informavo, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriaus budėtojas, šeštadienį ryte, 7.22 val., žmogus telefonu pranešė, kad ant Mindaugo tilto stovi automobilis.

Variklis veikė, bet jis nejudėjo, prie vairo sėdintis asmuo atrodė lyg miegantis, lyg negaluojantis, nereagavo į aplinkinius.

Durelės buvo užrakintos, tad buvo išsiųsta ugniagesių-gelbėtojų komanda, turinti reikiamą įrangą tokiais atvejais patekti į mašinos vidų.

Šią situaciją telefonu nufilmavo, kaip galima suprasti, pagalbą iškvietę žmonės. Pusšeštos minutės trukmės vaizdo įrašą jie paskelbė „TikTok“.

Jame užfiksuotas automobilis, stovintis prie sankryžos ant Mindaugo tilto per Nerį, važiuojant nuo centro Šnipiškių link. Prie jo sustojęs ugniagesių-gelbėtojų automobilis, girdėti jo sirena.

@piurko.lt

mes turime savo Justinas Timberlake. vairavo neblaivus 2.3

♬ original sound - PIURKO

Matyti, kaip išlipę du pareigūnai beldžia į durelių stiklą. Po kelių akimirkų atsipeikėjęs vairuotojas pajuda iš vietos, bet ugniagesiai-gelbėtojai jį stabdo daužydami per stogą. Tai padeda – mašina sustoja, tuomet jam kelią užkerta gaisrinės automobilis, papildomai užblokuojamas vienas ratas.

Patiems pažadinti nepavyko

Galiausiai durelės atsidaro, vienam pareigūnui, atrodo, pavyksta ištraukti raktelį, o tuomet – ir patį vairuotoją.

Filmuojantys ir viską komentuojantys žmonės pastebi, kad vairuotojas yra apsvaigęs: „Siaubas koks… Visiškai kominis. <…> Gal apsinarkašinęs. <…> Žiūrėkit, visai nesiorientuoja“.

Jie kelis kartus pasiskundžia, kad iškvietė policiją, bet jos nesulaukė 15-20 min.

Galiausiai atvažiavo ir policija, ir greitosios pagalvos automobilis. Situaciją stebintys ir filmuojantys dviratininkai tuomet vienam iš policininkų papasakoja, kad prieš „Stop“ linijos sustojęs vyras už vairo pramiegojo gal 20 min.

Iš komentarų galima suprasti, kad kažkas vairuotoją norėjo pažadinti, kad jis pasitrauktų nuo gatvės, bet nesėkmingai.

„Gerą darbą padarėm. Vienu girtuokliu mažiau kely. Būtume pažadinę ir būtų nuvažiavęs“, – svarstė dviratininkai.

PAGD Situacijų koordinavimo skyriaus budėtojas paaiškino, kad ugniagesiai-gelbėtojai pirmieji nuskubėjo prie automobilio dėl įtarimų, kad jam sustreikavo sveikata ir reikia atidaryti užrakintas dureles. Tokių situacijų, kai vairuotojai sunegaluoja, pasitaiko nuolat.

Tik paaiškėjus, kad jis yra apsvaigęs, pakviesti ir policininkai, medikai. Todėl PAGD šio įvykio net neįtrauks į suvestinę – dabar jo tyrimas yra policijos rankose.

Pradėjo tyrimą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas portalui 15min patvirtino, kad vairuotojas buvo neblaivus – jam nustatytas 2,13 prom. girtumas.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Galimai apsvaigęs vairuotojas užmigo mašinoje ant Vilniaus Mindaugo tilto
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Galimai apsvaigęs vairuotojas užmigo mašinoje ant Vilniaus Mindaugo tilto

Vyrui buvo nebeleista vairuoti, jo automobilis nugabentas į aikštelę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūno teigimu, ši situacija nebuvo išskirtinė – ir toks girtumas ankstyvą rytą nėra retenybė (anot jo, „vidutinis lietuvio vairuotojo girtumas“), ir užmigti už vairo pasitaiko.

„Įsivaizduokite – žmogus buvo toks pavargęs, kad sustojęs prie raudono šviesoforo tiesiog užmigo“, – pakomentavo policijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas