Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių ereliai savaitgalio nelaukia – neblaivūs vairuotojai keliuose siautėjo jau ketvirtadienį

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, ketvirtadienį, balandžio 25-ąją, mūsų šalies keliuose įvyko 8 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 8 žmonės.
Avarijos vietoje
Asociatyvi iliustracija: avarija prie Panevėžio / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Policijoje buvo užregistruoti 74 techniniai eismo įvykiai, kuriuose žmonės nebuvo sužeisti, net 6 įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai. Laimei, šių vairuotojų sukeltuose įvykiuose žmonės sužeisti nebuvo.

Ryte, 10.20 val., Kauno r., Ramučių k., 37 m. vyrui, kuris, važiuodamas atbulas, atsitrenkė į kitą automobilį, nustatytas 2,36 prom., girtumas.

Po vidurdienio, 12.15 val., magistraliniame kelyje Vilnius–Utena, nuo kelio nuvažiavo 46 m. vyro vairuojamas vilkikas su puspriekabe, vairuotojui buvo nustatytas sunkus, 2,65 prom. girtumas.

Popietę Vilniuje, Ulonų ir P.Lukšio g. sankryžoje neblaivus, teisės vairuoti neturintis 50-metis vairuotojas, kuriam buvo nustatytas 2,46 prom. girtumas, atsitrenkė į priekyje sustojusį automobilį. Kiek vėliau, 15.18 val., Telšių r., magistraliniame kelyje Šiauliai–Palanga, neblaivus 71 m. vairuotojas, kuriam buvo nustatytas 2,08 prom. girtumas, nesuvaldė automobilio ir nuo kelio nuvažiavo į griovį, kur automobilį sustabdė laukinių žvėrių apsauginė tvora.

Vakare, 20.12 val., Druskininkuose, Šlaito g., neblaivus 33 m. vyras, kuriam buvo nustatytas 1,64 prom. girtumas, važiuodamas atbuline eiga, atsitrenkė į kitą stovintį automobilį. Vėliau vakare, 21.30 val., Kėdainių r., magistraliniame kelyje Panevėžys–Aristava–Sitkūnai, neblaivus, teisės vairuoti neturintis 23 m. vaikinas, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir atsitrenkė į priekyje ta pačia kryptimi važiavusį traktorių su cisterną ir į dar vieną lengvąjį automobilį. Įvykį sukėlusiam vyrui buvo nustatytas 1,45 prom. girtumas, laimei, eismo įvykio metu žmonės nebuvo sužeisti.

Tarp žmonių, sužeistų praėjusią parą įvykusiuose eismo įvykiuose – 2 automobilių vairuotojai, 1 motociklo vairuotojas, 3 visuomeninio transporto keleiviai, 1 automobilio keleivė ir 1 pėsčioji.

Prieš vidurdienį, 11.48 val., Panevėžyje Marijonų g., taksi automobiliu, kurį vairavo 58 m. vyras, buvo partrenkta per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusi 63 m. pėsčioji, kuri dėl sužalojimų gydoma ambulatoriškai.

Trys autobusų keleiviai nukentėjo eismo įvykiuose, nukritę staigiai stabdančiuose autobusuose, du tokie įvykiai įvyko Vilniuje, 14.22 ir 17.00 val., vienas įvykis 14.46 val. įvyko Klaipėdoje.

Ketvirtadienio popietę, 14.43 val. Vilniuje, Konstitucijos pr. esančioje prekybos centro stovėjimo aikštelės 3 aukšte, 39 m. vairuotojos nesuvaldytas automobilis BMW atsitrenkė į apsauginę tvorą, kurią išlaužė ir nukrito ant kelio važiuojamosios dalies. Įvykio metu sunkiai susižeidė vairuotoja, moteris gydoma ligoninės reanimacijos skyriuje.

Kiek vėliau, 14.57 val., taip pat Vilniuje, Molėtų ir Skersinės g. sankryžoje, automobilį „Jeep Cherokee“ vairavęs 77 m. vyras atsitrenkė į prieš šviesoforą sustojusį automobilį, kuriame važiavę 57 m. vairuotojas ir 55 m. keleivė buvo sužeisti ir po suteiktos medikų pagalbos gydomi ambulatoriškai.

16.40 val., Trakų r., krašto kelyje Vievis–Aukštadvaris, motociklą „Suzuki“ vairavęs 34 m. vyras, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, kelio vingyje nesuvaldė vairuojamo motociklo, kuris nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į kelio ženklą ir nuvirto į griovį. Įvykio metu daugybinius sužalojimus patyręs vairuotojas paguldytas į ligoninę.

Darbo dienos pabaigoje, 17.10 val., Kauno r., rajoniniame kelyje Rokai–Girininkai–Purvininkai, automobilio „Toyota Celica“ 27 m. vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į elektros stulpą. Dėl patirtų sužalojimų vyras paguldytas į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo vairuotoju kelyje pasirinkti saugų važiavimo greitį, atsižvelgti į kelio reljefą, eismo intensyvumą, matomumą. Atminkite, kad alkoholio vartojimas negali būti derinamas su vairavimu, o net mažiausias apsvaigimas gali nulemti skaudų eismo įvykį.

Saugokite save ir aplinkinius kelyje, linki kelių policijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?