Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių erelio afera internete: jei teismas konfiskuos „Mercedes“ – telieka iš jo metalo laužas

Vasarą Klaipėdoje policijai pakartotinai įkliuvo girtas „Mercedes-Benz“ vairuotojas – dabar teisme jam gresia transporto priemonės konfiskavimas. Kelių erelis sumanė iš savo paties bėdos pasipelnyti: patalpino internete skelbimą, kuriame siūlo už tam tikrą mokestį keisti jo turimas geras „Mercedes“ detales į brokuotas.
Automobilis „Mercedes“, kuriuo iliustruotas skelbimas
Automobilis „Mercedes“, kuriuo iliustruotas skelbimas / Autogidas.lt nuotr.

Klaipėdiečio A.J. vardu internete pasirodė skelbimas apie galimybę suregzti apgaulę. Jos esmė – iš automobilio, kurį vis vien konfiskuos teismas, galima išsiimti geras dalis, pakeičiant jas susidėvėjusiomis.

Atvirai kelių ereliu internete prisistatęs vyriškis skelbime rašo: „Mašina bus konfiskuota. Kam reikia – sukeičiu dalis. Yra Blaupunkt New York, dvd, gps, ir visa kita. Avantargde komplektacija, viskas veikia, salonas ledas, išorė 9,5/10. Dėžė dirba puikiai ir t.t.

Padangos R16 – 90 proc. likutis. Naujas akumas, lempos poliruotos, kaip naujos. Du raktai, švarus salonas, skardos, viskas veikia, visa elektra, apipurškimai, ksenonai ir t.t.“

Keičiu geras dalis į broką, su lengva priemoka.

Klaipėdietis skelbimo pabaigoje dar sykį apibendrina savo pasiūlymą: „Keičiu geras dalis į broką, su lengva priemoka.“

„Mercedes“ savininkui paskambinę interesantai gali įsitikinti, kad skelbimas tikras. Jo minima „lengva priemoka“ tikrai yra simbolinis mokestis. Pavyzdžiui, už detalės, kuri automobilių sąvartyne kainuoja apie 200 eurų, sukeitimą klaipėdietis prašo 30 eurų. Tiesa, pačiam interesantui dar kainuotų darbai – iš konfiskuojamo „Mercedes“ detalę reikia išimti, taip pat reikia išmontuoti sugedusią, po po abi sukeičiamas detales vėl reikia įstatyti į vietas.

Kaip automobilis, kuris bylos nagrinėjimo metu turi būti saugomas policijos aikštelėje, atsidūrė paties pažeidėjo rankose?

Paskambinkit po teismo – dar yra šansų, kad galiu išsisukti!, –susidomėjusiems jo skelbimu siūlo „Mercedes“ savininkas.

Bylos duomenimis, 1996 m. laidos E klasės automobilį „Mercedes-Benz“ Klaipėdos pareigūnai Šilutės plento ir Paryžiaus Komunos gatvių sankryžoje sustabdė 2015 m. birželio 7 d., sekmadienio naktį.

Vairuotojui A.J. nustatytas lengvas, bemaž 1,5 promilės girtumas.

Netrukus kelių erelis pasinaudojo patrulių atsipūtimu – sėdo prie vairo, spustelėjo „Mercedes“ su 2,8 litro darbinio tūrio varikliu akseleratorių ir dingo iš pareigūnų akiračio. Policijai liko tik vairuotojo ir mašinos dokumentai.

Yra dar vienas niuansas, kurį turi žinoti tie, ką domina „Mercedes“ detalių keitimo afera. Automobilio savininkas nepradės jo ardyti tol, kol teisme nebus priimti jam nepalankūs sprendimai. „Paskambinkit po teismo – dar yra šansų, kad galiu išsisukti!“, – tiesiai šviesiai skelbimu susidomėjusiems žmonėms siūlo „Mercedes“ savininkas.

Atvaizdas iš Autogidas.lt/„Mercedes“ skelbimas
Atvaizdas iš Autogidas.lt/„Mercedes“ skelbimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito