Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelyje apiplėštas ukrainietis: apsimetė pareigūnais, grasino ginklu ir nugvelbė įspūdingą sumą grivinų

Sausio 25 dienos vakarą Marijampolės apskrities policija sulaukė Ukrainos piliečio pranešimo, kad kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai asmenys, apsimetę policijos pareigūnais bei panaudoję ginklą, sustabdė jo vairuojamą automobilį ir pagrobė rankinę. Bylos duomenis, rankinėje buvo didelė pinigų suma – 12 milijonų grivinų (daugiau nei 305 000 eurų).
Ginkluotas plėšimas
Ginkluotas plėšimas / Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, Kauno apygardos prokuratūra vadovauja tyrimui dėl vakar vakare galimai įvykdyto ginkluoto plėšimo.

Šiuo metu intensyviai atliekami procesiniai veiksmai, vykdoma įtariamųjų paieška, iš pradžių skelbė prokuratūros atstovai.

Tą pačią dieną teisėsauga pranešė, kad sulaikė keturis įtariamuosius dėl antradienį įvykdyto ginkluoto apiplėšimo, kai iš ukrainiečio buvo pagrobti 12 mln. grivinų (apie 305 tūkst. eurų).

Kaip ketvirtadienį skelbia prokuratūra, Marijampolės apskrities kriminalistai dar tą patį vakarą nustatė du įtariamuosius, kuriuos jų prašymu Klaipėdoje sulaikė šio miesto pareigūnai. Ketvirtadienį uostamiestyje sulaikyti dar du plėšime dalyvavę asmenys.

Įtariamieji uždaryti į areštines. Tai keturi policijai gerai žinomi vyrai, gimę 1983, 1994, 1981 bei 1986 metais.

Kratų metu pas įtariamuosius rasti ir paimti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktiniai įrodymai – šaunamasis ginklas, peilis bei kiti objektai. Taip pat rasta ir įtariamųjų pagrobta didelė pinigų suma – grivinos. Jų skaičius tikslinamas.

Sulaikytiems asmenims pareikšti įtarimai dėl plėšimo. Už šią nusikalstamą veiką numatoma bausmė laisvės atėmimu nuo dvejų iki dešimties metų. Taip pat artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 180 str. 3 d. (Plėšimas).

Už šią nusikalstamą veiką numatoma bausmė laisvės atėmimu nuo dvejų iki dešimties metų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Marijampolės apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas