Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelyje Kupiškis–Utena 19-metei su „Mercedes“ kelią pastojo briedis

Ketvirtadienio eismo įvykių pagrindinės priežastys – greičio viršijimas ir pirmenybės taisyklių nesilaikymas, pažymima penktadienį paviešintame Lietuvos kelių policijos tarnybos pranešime.
Avarijos vietoje
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį, liepos 19 d., mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 13 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 18 žmonių. Tarp sužeistųjų eismo įvykiuose – trys nepilnamečiai. Daugiausia susidūrimų ketvirtadienį įvyko dėl nepasirinkto saugaus važiavimo greičio, taip pat dėl važiavimo pirmenybės taisyklių nesilaikymo.

Per parą pareigūnai užregistravo 58 eismo įvykius, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo, 3 eismo įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai. Ketvirtadienį policija išaiškino 23 neblaivius vairuotojus, 13 iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės.

Naktį, 1.40 val., Utenos rajone, krašto kelyje Kupiškis–Utena, 19-metė, vairavusi automobilį „Mercedes-Benz E200“, partrenkė į kelią įbėgusį laukinį gyvūną. Įvykio metu buvo sužeista automobilio vairuotoja, briedis nugaišo.

10.40 val., Šiauliuose, Tilžės ir Vaidoto gatvių šviesoforu reguliuojamojoje sankryžoje automobilis „Chrysler Grand Voyager“, vairuojamas 35 metų moters, sukdamas į dešinę kliudė per pėsčiųjų perėją dviračiu važiavusią 71 metų moterį. Eismo įvykio metu dviratininkei buvo nutraukti kojos pirštai.

10.56 val., Marijampolėje, Laivės ir Vinco Kudirkos gatvių sankirtoje, automobiliu „Audi 80“, kurį vairavo 59 metų vyras, buvo partrenkta per pėsčiųjų perėją ėjusi 69 metų moteris. Nukentėjusioji dėl galvos traumos paguldyta į ligoninę.

Vidurdienį, 12.31 val., magistraliniame kelyje Marijampolė–Kybartai–Kaliningradas, 58 metų vyras, vairavęs vilkiką „Scania“ su priekaba, apsisukdamas, nepraleido tiesiai važiavusio automobilio “Fiat” ir su juo susidūrė. Įvykio metu pastarojo automobilio vairuotojas buvo sužeistas ir dėl traumų išvežtas į Kauno klinikas.

Darbo dienos pabaigoje, 17.06 val., Kauno rajone, krašto kelyje Vilijampolė–Žeimiai–Šėta, 69 metų moteris, vairuodama automobilį „Opel Corsa“, sukdama į kairę nedavė kelio ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Peugeot 307“, kurį vairavo 31 metų moteris. Įvykio metu sužalojimus patyrė abiejų automobilių vairuotojos, į ligoninę buvo pristatyti trys automobilyje „Peugeot 307“ važiavę vaikai, 6 metų ir 10 metų mergaitės bei 10 metų berniukas. Visi nukentėjusieji gydomi ambulatoriškai.

Vakare, 20.35 val., Šilutės rajone, Ciparių kaime, neblaivus 30-metis vyras, vairavęs automobilį „BMW 520“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į apšvietimo ir elektros stulpus. Vairuotojui buvo nustatytas vidutinis, 1,63 promilės girtumas. Eismo įvykio metu nukentėjo ir dėl sužalojimų į ligoninę buvo paguldytas kartu važiavęs 31 metų keleivis, vairuotojas ir dar vienas kartu važiavęs neblaivus 32 metų vyras nenukentėjo.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia vairuotojų dėmesį, kad saugaus važiavimo greičio pasirinkimas ir leistino važiavimo greičio laikymasis prisideda prie kiekvienos kelionės saugumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas