Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kenoje muitinė sulaikė traukinio vagonus su 400 tūkst. eurų vertės kontrabanda

Kenoje muitininkai sulaikė du traukinio vagonus su medžio granulių ir anglies kroviniais: juose rasta 400 tūkst. eurų vertės kontrabanda.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Praėjusią savaitę Kenos geležinkelio posto muitininkai sulaikė dvi nelegalių cigarečių siuntas. Iš Baltarusijos atvažiavusiuose traukiniuose su medžio granulėmis ir anglimi, aptikta daugiau nei 100 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų.

Pirmasis traukinys, vežęs medžio granules, į Keną atvažiavo ketvirtadienio, balandžio 7 d., vakare, apie 20 val. Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai patikrinę vagonus, viename jų, tiesiog ant medžio granulių pakuočių, išvydo sumestas baltarusiškų cigarečių dėžes. Iš viso rasta 150 dėžių (75 tūkst. pakelių) įvairių rūšių cigarečių „Minsk City“, „Fest 7“ ir „Fest“.

Antras kontrabandos krovinys sulaikytas jau naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, balandžio 8–ąją, apie 00.30 val. Tuomet, tikrinant kitą traukinį su anglies kroviniu iš Baltarusijos, po anglimi irgi rastos užkastos kontrabandinių cigarečių dėžės. Iš viso aptiktos 73 dėžės (36,5 tūkst. pakelių) cigarečių „Fest“.

Dėl abiejų įvykių Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) pradėti ikiteisminiai tyrimai, kuriems vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Bendras Kenoje sulaikytų nelegalių rūkalų kiekis – 111,5 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė (su mokesčiais) – daugiau, nei 400 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas