Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketverius metus besislapstęs pražūtingo gaisro Kaune sukėlėjas pargabentas į Lietuvą

Ketvirtadienio vakarą į Vilniaus oro uostą iš Londono kartu su Kauno apskrities policijos pareigūnais parskraidintas 26-rių metų M.S., įtariamas prieš ketverius metus sukėlęs pražūtingą gaisrą Kaune, kurio metu žuvo jaunuolis ir buvo sužalota kelios dešimtys žmonių.
Rytas įvykio vietoje
Rytas įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Kauno apskrities policija, lapkričio 25 d. Kauno apygardos prokuratūros prokurorai planuoja kreiptis į Kauno apylinkės teismą dėl suėmimo termino nustatymo.

Šis jaunas vyras įtariamas 2012 m. Kaune, Šilainiuose, daugiabutyje sukėlęs gaisrą, kuomet žuvo žmogus. Per kelias dienas nuo įvykio buvo sulaikyti trys įtariamieji (gimę 1990 m., 1993 m. ir 1994 m.). Dar vienas įtariamasis po įvykdymo nusikaltimo pasislėpė.

Iškart buvo paskelbta kauniečio M.S. paieška. Vėliau buvo išduotas ir Europos arešto orderis.

Kauno apskrities policijos pareigūnai nuolat bendradarbiavo su kitų Europos šalių teisėsaugos pareigūnais ir šių metų balandžio 16 d. ieškotą anksčiau neteistą, tačiau administracine tvarka baustą jauną vyrą, pagal jo atžvilgiu išduotą Europos arešto orderį, sulaikė Jungtinėje Karalystėje.

Lapkričio 24 d. vakarą sulaikytasis buvo pargabentas į Lietuvą.

15min primena, jog pranešimą apie nelaimę Kaune, Baltų pr. 27, specialiosios tarnybos gavo 2012 m. kovo 25 d. naktį. Pranešta, jog 9 aukštų name kilo didelis gaisras – liepsnojo butas 7-jame aukšte. Šį butą nuomojosi keletas studentų. Negalėdami ištrūkti iš ugnies spąstų, mažiausiai 3 žmonės mėgino gelbėtis šokdami pro langus ir balkonus. Liudininkų teigimu, vaizdas buvo šokiruojantis.

Iškart įtartas keršto paskatintas padegimas. Teigta, jog lemtingąją naktį bute besilinksminusi kompanija sulaukė skambučio į duris, o joms atsidarius, buvo šliūkštelėta degaus skysčio ir įžiebta ugnis. Degė net betoninės grindys laiptinėje, todėl žmonės negalėjo išeiti iš namų.

Neilgai trukus po įvykio Kauno policijos pareigūnai sulaikė 17 metų jaunuolį. Neoficialiais duomenimis, jis lemtingąjį vakarą buvo atvykęs į šį butą Šilainiuose, tačiau po kilusio konflikto buvo sumuštas. Manyta, jog vaikinas grįžo kerštauti su 4-5 draugais. Iškart pradėta kitų įtariamųjų paieška.

Gaisro metu žuvo jaunuolis M.S., tą vakarą šventęs 19-ąjį savo gimtadienį. Draugų liudijimais, jis užduso tualete, besislėpdamas nuo ugnies. Gaisro metu nukentėjo iš viso 11 gyventojų, o 27 žmones gaisro įkarštyje ugniagesiai gelbėtojai sėkmingai evakavo. Ekstremalaus įvykio vietoje naktį darbavosi iš viso 29 pareigūnai.

9 sužeistieji skubiai išvežti į Kauno klinikas, iš jų 2 (iššokusieji) buvo gydomi neurochirurginės reanimacijos skyriuje. Kiti apsinuodijo smalkėmis, patyrė nudegimų.

Dauguma nukentėjusiųjų buvo dvidešimtmečiai jaunuoliai, tačiau medikų pagalbos prireikė ir vienai solidesnio amžiaus porai – moteriai ir vyrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento