Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdietis ir jo motina aiškinsis teismui dėl galimo neteisėto praturtėjimo

Uostamiesčio gyventojas ir jo motina siunčiami į teismą dėl galimo neteisėto praturtėjimo. Atlikus turto tyrimą nustatyta, kad bendrai jie galėjo turėti turto, kuris, įtariama, negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, už beveik 730 tūkst. eurų.
Eurai
Eurai / Shutterstock nuotr.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai, tyrimą organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą pareigūnai nustatė, kad klaipėdietis su juo susijusioms įmonėms suteikia paskolas didelėmis sumomis, gyvena prabangų gyvenimą, tačiau oficialiai nėra deklaravęs jokio turto, galimai siekdamas išvengti mokesčių valstybei ir antstolių išieškojimo bylų.

Siekdami išsiaiškinti valdomo turto kilmę, pareigūnai, vadovaujant prokurorei, atliko jo ir jo motinos turto tyrimą ir nustatė, kad abu įtariamieji turėjo gerokai daugiau turto, nei būtų įmanoma įgyti teisėtomis pajamomis.

Nustatyta, kad per trejus metus klaipėdietis turėjo daugiau nei 522 tūkst. eurų grynaisiais pinigais paskolų suteikimui, kurie, įtariama, negalėjo būti įgyti iš teisėtų pajamų. Tiriant visas aplinkybes taip pat nustatyta, kad klaipėdiečio motina irgi valdo beveik 210 tūkst. eurų turtą, kuris, tikėtina, negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl neteisėto praturtėjimo.

Prokurorei surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas turėjo nuosavybės teise didesnės negu 900 MGL vertės turtą, žinodamas, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas